27. apr. 2009

Æ kan bake…

Du husker kanskje reklamen med den unge mannen som på klingende tromsødialekt utbrøt: “Æ kan bake” – vel her er en ny; Æ kan hekle! Om jeg skal skrive det på min dialekt blir det; Eg kan hekle! Har i mange år hatt lyst til å lære meg å hekle. I en strikkefamilie var ikke det så lett. Fikk litt hjelp av en venninne av min søster for mange år siden og min svigermor viste meg litt for 5-6 år siden. For en tid siden kjøpte jeg en bok som viste hvordan de ulike maskene skal hekles. Så var det til å prøve og feile - prøve og seire. Jeg hekler slik jeg tror det skal være og rekker opp når jeg ser at slik skal det ikke være. Nå tror jeg at jeg har knekket hekle-koden. Jeg har likevel meldt meg på et nybegynner heklekurs med mål om å lære meg å lese hekleoppskrifter. Det er jo så mye lekkert man kan hekle og da er det greit å kunne lese/følge et mønster.

Som så mange andre bloggere, har jeg også startet på oldemorsrute-teppe. Dette er et veldig greit begynnerarbeid for en uvøren hekler. Jeg hekler lystig i vei, og synes selv at lappene er veldig fine

DSC01657

Oppskriften på oldemorsrutene klarte jeg fint. Gurimalla så gøy – eg kan hekle! Jeg er klar for større utfordringer. Jeg visste sånn noenlunde hva jeg ville hekle; en eller annen blondekant. Søkte på nettet etter ulike mønstre. Da jeg surfet innom siden til Zede fant jeg omsider det jeg hadde lett etter. Hadde en hyggelig samtale med Ragnhild (hun som driver det) og bestilte materialpakken. Nå har jeg begynt på blondekappe til et pyntehånkle

DSC01660

Ikkje eg dyktig?! Jeg er ihvertfall veldig fornøyd med egen innsats. Må innrømme at jeg har litt dårlig samvittighet for teppe-alongen som jeg er med på via Projo, her har jeg falt av lasset. Ville imidlertid gripe sjansen nå når jeg kunne være med på heklekurs.

Når pyntehåndkleet er ferdig, skal det se slik ut (dette bildet har jeg lånt av Solberg Spinderi)

Pyntehåndkle

Nå når jeg får et slikt fint pyntehåndkle, må jeg også ha en hylle. Det fikk jeg tak i for en billig penge på Fretex. Jeg skal ta vekk knaggene (ser ikke poenget med å henge kopper under et pyntehåndkle…) Foreløpig er hyllen rød, men det skal jeg snart endre.

DSC01664

Neste gang du får se bildet av blondekappen og hyllen er når hele herligheten henger på plass i Huset. Tenk det!

11 kommentarer:

Sommertid sa...

Så bra!. Jeg hekler..men noe kurs har jeg aldri gått på...kan jo være moro det også. Orker ikke lenger hekle store ting...kan hende jeg går tilbake til det engang...hvem vet.
Syns du har kommet godt igang og det ser jo fint og pent ut...så stå på..det her går som en drøm :)

Strikkelines sa...

du store min...så nydelig

Stubbetufsa sa...

Under et pyntehåndkle hang der håndklær til ymse personer i familien, som vasket seg i et fat i nærheten... Med et pent håndkle over, ble det vakkert i stedet for skittent...
Men du er blitt flink til å hekle! Gratulerer!

Jannicke sa...

Åååå, hehe - skjønte ikke vitsen med knaggene, hvorfor henge kopper under et pyntehåndkle... Fortalte det til mannen min og det ga oss en god latter. Ler av min egen uvitenhet. Godt å få en forklaring. Tusen takk for berikelsen, den satte jeg pris på.

Bodil sa...

Du er jo allerede kjempeflink til å hekla:) Så nydeleg pyntehandkle du lagar. Flotte oldemorsruter og. Ha ei fin veke:)

Strikkelines sa...

heia..ja, det va æ som va intr i pris på de etuian te penslan mine...:) syns de va så fin...ha en fin fin aften

Villmarkstausa sa...

Hei

Deg har jeg ikke sett her inne. Hyggelig at du følger meg. Velkommen. Så mye fint du lager.Hekling er nydelig. Knaggene på hyllen er til nostalgiske linhåndklær;-))
Legger deg til i favoritter....

Anonym sa...

Her er det sving i valsen gode,"gamle" venn:) Du skaper liv til det nye huset gitt. Ikke vanskelig å fatte hva som er din passion for tiden!!! Nytt hus, ny skapelse, nye visjoner.... Huset lengter etter dette trur no eg då :) "Ækte Kjærlighet" Klem Anita

Ragnhild sa...

Du er jo kjempeflink til å hekle. Skal bli spennende å se når du blir ferdig.

Marit sa...

Så nydelig den blondekappa var. Det pyntehåndkledet kommer til å bli flott. Du er flink, har nok fått taket på heklinga med oldemorsrutene.

Solfrid sa...

Hei, meg igjen. : )
Ser du har mange planer for huset, hadde ikke laget såå mye til legliheten, med det ser vel ut som at du har veeeldig mange planer for Huset.
Kjekt å se at du gleder deg til å være ferdig med å hekle det du holder på med, så du kan se kossen det blir.

Du e jo og flink til å hekle da!!
Gleder meg ltt eg og no. ; )

Hilsen lille Meg xD