18. jun. 2009

Flagget til topps

I dag heiste jeg flagget for første gang på egen flaggstang, stolt som en høne! Har ikke heist flagg siden jeg var liten jente hjemme hos mamma og pappa. Var ekstra gjevt å flagge på egen flaggstang. Jeg festet det godt til linen med den ene kjerringknuten etter den andre – ville ikke risikere at flagget firte seg selv.

 

DSC02842

 

Du lurer kanskje på hvorfor vi flagget? Jo, vi har hatt storfint besøk må vite; Kongen og Dronningen i egen majestet. Jeg hørte snakk om at det var 900 år siden forrige kongebesøk her på øyen, så det var vel på tide med et nå etterhvert. Jeg har aldri sett kongeparet “live”. Og jeg må innrømme at jeg synes det var stor stas å se dem i egen person – datteren min, Solfrid, syntes også dette var stort.

 

DSC02857 

 

Det var litt surt og regn i morges, men tidlig på formiddagen skinte solen gjennom skylaget og skapte en ekstra fin ramme rundt det hele.

 

DSC02866 DSC02868

 

Kjekt med kongelig besøk og dagen var riktig fin.

I tillegg til høytidelig besøk, var det noe annet som gjorde dagen min fullkommen; jeg har fått vask og spring på kjøkkenet! Du store verden jeg kan vaske opp i kummen på kjøkkenet – jeg trenger ikke lengre å vaske opp i en plaststamp inne på badet; Luksus.

 

DSC02876 

 

Nå får du et lite glimt av flisene også, men de er ikke ferdig behandlet ennå – du skal få se bedre bilde når jeg er ferdig med overflatebehandlingen på dem.

Huset blir “bærre lækkert” – vi får det akkurat slik vi vil og er strålende fornøyd hittil.

På tirsdag skulle vi kaste endel søppel på gjenbruksstasjonen og hva skuet jeg midt innimellom alt skrotet? Jo, en funklende, fin taklampe. Jeg sto og beundret lampen…. mmmmm…den var fin. Mannen som jobber der kom bort og spurte om jeg ønsket hjelp. Hjelp? Nei, men jeg vil gjerne ha den lampen, kan jeg få den? Ja, værsågod. Strålende fornøyd plukket jeg lampen opp av containeren og viste den til mannen min og han grøsset. Han likte den ikke! Jaja, jeg har en plan og når jeg er ferdig med lampen, liker han den også… trur eg…. Uansett; lys må vi ha.

 

DSC02829

 

Synes ikke du heller den var noe særlig? Nei, jeg skal være enig med at slik den er nå er den ikke noe pryd, men jeg skal gi den en “make-over” og når jeg er ferdig… da er den et smykke.  Ha det bra – klem fra Jannicke

10 kommentarer:

Gamleheksa sa...

Du verden ! Tenk at Kongen og Dronninga avlegger dere besøk så fort dere får flyttet ut av byen ;)

Jeg er spent på lampe-prosjektet ditt. Med min dårlige fantasi kan jeg ikke se potensialet, så jeg gleder meg :)
God opp-pussingshelg.

Jannickes Hjemmekos sa...

He he - ja, tenk at Kongen og Dronningen besøker oss så snart vi har flyttet til øyen c",)
Dette lover bra for vår trivsel...

Lunalu sa...

Åh, så herlig med egen flaggstang!!!
Det blir spennende å se hva du finner på med den lampa - spraylakke den kanskje...?!!!!
Ønsker deg en super helg!
Klem fra Lunalu

Bodil sa...

Så flotte bilete du har tatt av kongeparet! Gratulerer med luksus på kjøkkenet :) Gledar meg til å sjå lampen etter ein makeover frå deg! Ha ei fin helg!

M sa...

Hvilken øy er dette da?!
Jeg trodde du bodde i Bergen....jeg så jo på nyhetene at kongeparet skulle besøke flere øyer på sin vei....
Jeg har lest de andre innleggene dine også.
Så flotte buketter du har laget, du er virkelig flink og kreativ!!
Og flisene over vasken, er akkurat i min smak.... ...jordfarger er så stilig!!
Er det italienske fliser?
:D!!
Gleder meg til å se hva du skal gjøre med lampen.
Klem, M

MajorogMeg sa...

hehe...mannfolk har ikke evnen vettu.. Jeg synes skjermene av glass var nydelige men messingen..jeg har kommet til å spraymalt den sølv..men det er jo en smaksak? Skjønner godt det er luksus å få vask og vann..
Flaggstang er stilig...og stas med storfint besøk da:)
Ha det supert i nyhuset ditt, kos deg..
Klem:)

Helle : sa...

Tillykke med besøget. Jeg glæder mig meget til at se din lampe når den bliver færdig :-)

Wenche`s Sysler sa...

Hei!
Takk for kommentar hos meg!
Lenge siden jeg har blogget,så har litt å "ta igjen".Skal få tittet innom alle som har lagt igjen kommentar hos meg i første omgang.
Koselig med Kongelig besøk.Vi hadde Kronprinsen og fruen her for noen år siden,men jeg fikk ikke sett dem siden jeg var på jobb akkurat da.Typisk!
Spent hva du skal gjøre med lampa du fant.
Enkelte ser nytten i ting.Misunner dere den evnen.Jeg har ikke fått slike evner utdelt:(
God helg!

Marit Johanne sa...

Hyggelig med kongebesøk, og så fin anledning til å innvie flagg fra egen flaggstang! og jeg må si jeg er veldig spent jeg også hva du får ut av den lampa :D

Anonym sa...

hi, good site very much appreciatted