21. sep. 2009

Neeeeei og JA!

Laptopen har vært på data-sykehus i tre uker og jeg var glad når jeg endelig kunne hente den med meg hjem på torsdag. Jeg satt glad og fornøyd - surfet innom mange av bloggene jeg liker å besøke, men så: pjingpjung – svart skjerm… Neeeeei - ikke enda en gang! Joda, den åndet ut… sa takk for seg, igjen! Jeg kom med noen saftige gloser som ikke egner seg på trykk. Hadde mest lyst til å kaste hele dritten ut vinduet. Gjorde selvfølgelig ikke det – vi gjorde faktisk noe heeelt annet (he he, hemmelig…). Nå er laptopen inne for ny reparasjon hos Bonus Expert, denne gangen fikk vi i det minste låne en laptop av butikken.

Hva har jeg gjort alle disse ukene? A little bit of this, and a little bit of that… Først en gladmelding; jeg har fått tilbake heklekappene mine. Jeg gjorde som Stubbetufsa rådet meg til; jeg var ivrig i mitt savn. Jeg satte inn annonse i tre ulike aviser og jeg var direkte på NRK Hordaland sin formiddagssending. Må innrømme at jeg var litt nervøs når jeg skulle “live på eteren”. Jeg synes jeg både stotret og plapret…  “Neida”, sa Trond - du var bare….entusiastisk. Entusiastisk?…Hmmm - Jaja, skitt samma… Fikk ihvertfall telefon fra en dame som kunne fortelle meg at søsteren hennes hadde funnet noe heklegreier… hun mente det måtte være mine. Jeg beskrev dem og jada, det var dem søsteren hadde funnet. Hun skulle ringe søsteren og be henne om å kontakte meg. Gjett om jeg var glad den dagen jeg kunne reise til avtalt møteplass og hente mine dypt savnede heklekapper. Jeg kjøpte en liten finnerpremie til damen – så det var to fornøyde mennesker som gikk hver til sitt etter møtet. Selv om jeg ikke er ferdig med pyntehåndkle som kappene skal være på, viser jeg stolt frem de mye omtalte heklekappene

 

Diverse 010

 

Etter å ha sett alle de fine tøflene Hanne hekler, ville jeg også prøve meg på dette. Jeg fant en oppskrift som jeg likte godt. Tøflene var egentlig tenkt å være bursdagsgave, men det ble ikke noe av - så da beholder jeg dem selv.

 

Diverse 006

 

Jeg har sydd skinnsåle på undersiden, slik at tøflene ikke skal være glatte. Jeg begynner jo etterhvert å komme opp i en slik alder at jeg må tenke på lårhalsen og det som verre er…

 

Diverse 005

 

Jeg er blitt fullstendig hektet på hekling. Det har nok med det at jeg alltid har hatt lyst til å lære å hekle, så nå når jeg endelig får det til, vil jeg hekle alt mulig. Nå holder jeg på med en gardinkappe som vi skal ha i et lite vindu i annen etasje. Det kommer til å bli såååå koselig

Diverse 015

 

 

Det er jo ikke bare hekling jeg driver på med for tiden. Jeg maler (maling er i kategorien “Jannicke gjør ting hun ikke liker”!!!) og vi har såvidt begynt å tapetsere stuen. Vi har vært dristig i valg av tapet, men vi synes det er flott og det er det viktigste 

 

Diverse 016

 

Skal naturligvis ikke ha denne på alle fire veggene i stuen, men kun på en av kortveggene. De andre tre veggene skal tapetseres i en matchende ensfarget tapet. Arbeidet med å tapetsere stuen, fikk bråstopp! Da vi hadde fått opp 6 høyder så vi at det var fargeforskjell… Hmm, samme partinummer og fargekode… alt stemte, men det var feil på tapeten. Utgjort! Tapeten måtte bestilles fra Frankrike og det vil ta ca 14 dager. Vi håper å få den i løpet av denne uken. Når en holder på med et helt hus slik som vi gjør, er det utrolig irriterende å få slike høyst ufrivillige pauser. Nei, det er irriterende uansett! Som jeg sa til han i butikken der vi har kjøpt tapeten; vi får smøre oss med den tålmodigheten som vi egentlig ikke har… Du ser fargeforskjellen godt på bildet – ikke sant?

 

Diverse 001

 

Huff, vi var ganske sure, både Trond og jeg, da vi oppdaget feilen. Da er det godt at vi bor på en plass som er så innbydende og gir oss sjelefred. Vi stortrives på øya og i Huset vårt – vi har funnet plassen vår.

 

Diverse 074

 

Ahhhh, det var godt å endelig blogge igjen, jeg har savnet det. Ønsker deg en strålende dag.

Klem fra Jannicke

5 kommentarer:

MajorogMeg sa...

Velkommen tilbake. Godt gjort å ikke hive dritten ut vinduet:)
Tapeten så råstilig ut, men for en katastrofe å få tapet med feil på! Ting du ikke liker ja...maling er ikke det morsomste jeg gjør heller men du og du som vi har malt. Må bare holde ut. Stå på videre:) Det må jeg også om dagen. Gleder meg til jeg har en plass og forholde meg til.
Den heklekappa var nydelig. Dyktig på hekling er du å:)
Klem fra meg:)

Gamleheksa sa...

Så godt å se deg tilbake her. De datagreiene altså #%¤&#¤#¤!!!

Marit Johanne sa...

Så koselig å se deg tilbake. Flott at du fikk tilbake heklekappene dine! Med diverse irritasjonsmomenter må det være godt å ha en slik utsikt!! Og gode naboer!

Helle : sa...

Hej Jannick dejligt at se dig tilbage igen.

Sikke da de ting du har fået lavet, og dejligt at du har fået dine hæklerier tilbage igen. Hvor er det nogle skønne naboer I har fået jer, det er dejligt når man kan hjælpe hinanden i hverdagen.

Det er nogle dejlige hjemmesko !

Sejt tappet I har købt, tror det bliver rigtig hyggeligt.

Stubbetufsa sa...

Hei, Jannicke!
Er ikke ivrig det samme som entusiastisk? Ivrig i ditt savn: Du var entusiastisk i å vise ditt savn! Jaa!
Koselig at du fant heklekappene dine! Flott! Kjempefint!
Mye som er flott, forresten, gratulerer med prima nye naboer, hus som begynner å bli presentabelt og datamaskin som virker! Jeg tror du er inne i en stim! Pust og nyt!
Klem fra nord!