9. okt. 2009

Like a candle in the wind

Mitt overordnede ønske med ABC i ord og bilder, er som sagt å vise deg Nordhordland. Med denne ukas bokstav C, hadde jeg tenkt å vise deg utvandrer-kirken (church) som er på Sletta, Radøy. Det er imidlertid ikke alltid dagen blir slik man planlegger og da må vi improvisere; min C står derfor for candles. Om du har lyst til å se hvordan andre deltakere av ABC har løst Cén, kan du kikke her. 

Et lys er ikke lenger bare et lys. De siste årene har butikkene bugnet over av den ene lysfristelsen etter den andre. Jeg elsker lys i alle mulige varianter, nå skal jeg vise deg min siste ervervelse…

 

CIMG0467

 

Jeg simpelthen elsker glitter og stas…

 

CIMG0469

 

Det er bare materialistiske ting, men jeg blir faktisk lykkelig av å ha slike smykker i hjemmet. Jeg har vært på jakt etter et lysfat lenge og da jeg fant dette på Kremmerhuset var jeg solgt… eller rettere sagt; fatet var solgt – kjøpt av meg… Tra-la-la

 

CIMG0470

 

Levende lys skaper hygge. De innbyr til romantikk og kos. La oss kose oss innomhus og skape mykji lys og mykji varme… Ønsker deg en god, varm og lun helg. Klem fra Jannicke

27 kommentarer:

MajorogMeg sa...

Å så vakre bilder av skjønne fat og lys:) Ja dette skaper god stemning i heimen ja. Og er et must spør du meg. Vi damer er god på slikt:) de fleste av oss iallefall. Dill og dall:) Herlig:) Kremmerhuset har iallefall sorten. HAr besøk av datter med samboer og barnebarn her vi nå. Koser oss godt. Skal ta med oss gjengen inn i bygda`s sentrum imorgen. Mye fine butikker:)
Kos deg i helga og klem fra meg:)

Tovepia sa...

Nydelig! Dette er virkelig årstida for levende lys, og du har virkelig gjort det fint!!
Kos deg en masse i helga og tenn mange lys, her brenner i allefall ett;) Klem fra meg;)

Sommertid sa...

Vi fikk en "ufrivillig" kosestund her med mange lys i huset..for strømmen gikk her i området...og ingen blogging ble det heller...men nå er strømmen tilbake og fredagskosen fortsetter...
ble litt for stusselig med bare stearinlys overallt...
Ha en fin helg :)

Siw Aina sa...

Jeg er som deg, litt matrialistisk og jeg er ikke flau over å innrømme det heller ;)
Og jeg elsker levendelys, og er derfor veldig fornøyd med at det er mørkt ute på kveldene nå. Utrolig flotte bilder, og det fatet var lekkert. Håper de fortsatt har det inne når vi drar til shoppe strøk om en ukes tid ;)

moni sa...

utrolig lekre og stemningsfulle bilder. jeg er også matrialistisk, desverre men slik er jeg da nok en gang bare. er jeg lei meg så hjelper det å kjøpe noe og er det lenge siden jeg har kjøpt noe så får jeg meten abstinenes (mesten hihi) sånn er jeg da en gang og jeg innrømmer det gjerne, hihi. ønsker deg en nydelig helg:) god klem fra Monica

Lene sa...

Du er en dame etter mitt hjerte - som elsker stemninger, lys, glitter og stas. Selv har jeg fått heeelt dilla på noen lys fra Ikea som lukter sjokoladekake og karamellpudding. De er egentlig ikke så fine, men jeg har plassert dem sammen med litt annet, så da går det fint. Lukter nybakt til stadighet her.

Ha en god helg :)

Birgitta sa...

Vilken fin installation med ljus och smycken. Hade varit roligt att se en bild på kyrkan, men den kanske vi får se längre fram.
Önskar dej en skön och trevlig helg.
Kramar till dej.
Birgitta

Helle : sa...

Hvor er det et rigtig hyggeligt billed, jeg kan godt forstå at du købte det fad. Jeg er selv vild med lys for det er så varmt og hyggeligt !

Turid sa...

Helt enig, lys er nydelig og så varmer de jo også litt på litt kalde høstkvelder.

Henny sa...

Jamen der har du da fået glitter og stads for alle pengene. Og det kan jo nok gøre sig behov at holde humøret højt her i den mørke tid.

Ingrid's strikkeri sa...

Nyyydelig og riktig et "varmende blikkfang". Om dette er å være materalistisk så kan jeg skrive meg på listen;)) Det er så lite som skal til for å virkelig få til et blikkfang som gleder og varmer i høstmørket;) kos deg med candle in the house og en riktig god helg;) Takk for titten.

Living next to me sa...

skjønner godt du måtte ha den : vakkert og levende lys er en del av vinteren , God helg

Mona sa...

Vackert arrangemang. Vi behöver ljus nu när mörkret lägger sig över oss.

Britaiskogen sa...

Hei, fine bilder og kloke ord om lys og hygge. God helg til deg

Hanne sa...

God helg til deg også! Flotte stemningsfulle bilder.

Anonym sa...

Det er utrolig koselig med levende lys, men jeg er ikke gld ialt som en putter rundt lysene. Det er så brannfarlig. Vi holdt på å bli husløse på grunn av brann som startet i et stearinlys. Ha en hyggelig helg videre med masse levende lys til kos i høstmørket

Jannickes Hjemmekos sa...

Hei.
Tusen takk for hilsen i bloggen min, det var koselig. Jeg er enig med deg at det kan være skummelt med alt dill-dallet som vi pynter rundt stearinlys, her må vi være obs - obs! Jeg har også opplevet brann i huset en gang og vår brann startet i varmtvannsberederen. Tror det beste vi kan gjøre er å være føre var og ha respekt for ild om enn "bare" i et stearinlys. Ellers synes jeg vi skal kose oss som best vi kan.

Ønsker deg en fin lørdagskveld. Klem fra Jannicke

Guttemamma sa...

Hei hei du og jammen koselig på fatet ditt!! Håper du har en storveis helg med masse innekos!!
klem

Jorid - Noe På Hjertet sa...

Hei Jannicke :-D
Tusen takk for hyggelig kommentar! Syns det er mye riktig i det du sier. Tror nok jeg syns det er mer oversiktlig selv med 2 kolonner, og innlegget til venstre! :-)Håper du får en fin søndag!
Klem J

Marit Johanne sa...

Stearinlys er en veldig viktig del av høsten. Selv drømmer jeg om å lage meg et lysfat med naturfarger, lys i beige eller brunt og med litt kongler og lignende rundt. Men jeg har ikke funnnet fatet ennå :) Jeg lurte litt på hvordan du ville finne sted i Nordhordaland på C, men den løsningen du hadde tenkt med church var jo fin. Nå kan du jo ha utvandrerkirken på bokstaven S eller R, etter hvor den ligger. Dårlig med ord på C på norsk, så da må vi ty til engelsk, måtte det jeg også. Ha en fin søndag!

Anonym sa...

Flott fat, skjønner godt at du bare måtte kjøpe det. Lys er bare såå deilig nå i høstmørket.
Ha en velsigna god søndag.

TorAa sa...

Så nydelige bilder.
At du elsker kos og glitter og stas, og romantikk viser du til fulle. Det synes hver gang pekeren flyttes omkring på din flotte blog.
Jeg blir bare glad, hver gang jeg besøker deg;-))

Mitt c-innlegg er her:
http://toraamusic.blogspot.com/

My home is my Castle - by Kari sa...

Åh så nydelige bilder du viser :)
Jeg er avhengig av levende lys jeg ;)
Tusen takk for kommentaren din inne hos meg :) Veldig koselig at du la igjen ett spor etter deg sånn at jeg kunne finne deg :))
Jeg har brukt oljemaling på bordet. Først grunnet det med heftgrunn og så 3 lag med maling, litt av en jobb, men så absolutt verdt det :)
Er ikke glad i vannmaling på såpass store møble, oljemaling flyter mye bedre sammen, synes jeg da ;)

Ha en fin uke
Klem,Kari

Maria sa...

Hei Jannicke :)

Så fin blogg du har. Koselig at du tittet innom meg, så jeg fant deg :)
Pulsvantene jeg viser hos meg, finner du i Dalegarns tilbehørhefte nr. 194. Og jeg synes de blir enda finere med litt tynnere garn enn det som står. Gjerne alpakka.
Lykke til :) Koselig at noen liker det man lager :)

Klemmer Maria fra Idekroken

Anonym sa...

Hei

Ramla inn her via en anna blogg og ble sittende her lenge og lese.
Skjønn blogg.

Høsten er egentlig herlig i all sin prakt.
Og godt er det å krype opp i sofakroken, under et lunt teppe og tenne maaaaange lys ;o)

ha en flott kveld.

Klem

Linda sa...

Hei Jannicke, det var jo riktig så lekkert på ditt lysfat!
Det som er så deilig nå som det er kaldere ute er at vi kan tenne masse levende lus innendørs uten å bli overopphetet.
På sommeren får jeg stadig tilsnakk for at jeg tenner for mange lys...det blir jo så varmt.
Jeg er en storforbruker, har tilenhver tid 2 store skuffer full+ litt mer til av stearinlys.
Beklager jeg er litt treg for tiden ...men har iallefall fått sendt avgårde noen pakker i dag...

Ha fortsatt en fin uke...snart er det helg ;O)))
Klem fra Linda

Lottas Himmelrom sa...

Ah..lekkert! Lys er livet vet du:)Her er det mange innlegg jeg skal kose meg med nå. Sånn er det nå man er borte en mnd fra blogglandia. Ha en fortsatt fin uke kjære du:) Go klem fra Lotta:)