20. nov. 2009

Gardiner

Jeg har blitt akterutseilt i forhold til ABC i ord og bilder – beklager, men jeg har ikke hatt tid til å prioritere verken ABC eller blogging for øvrig. Jeg skal hente meg inn igjen nå, ved å legge ut to innlegg G og H… i morgen er det ny bokstav; I, men den tenker jeg ikke på nå….

Jeg vil prøve å vektlegge vakre Nordhordland i min ABC… disse to innleggene begrenser seg til å dekke Nordhordland fra innsiden av Huset vårt, men for et Hus vi er i ferd med å få…

Min G står for gardiner. Jeg er nok litt gammeldags… eller…? Jeg vil iallefall ha noe som er særegent, noe som ikke alle andre har – derfor syr jeg alle gardinene selv og det har jeg alltid gjort. Slik ser spisebordet ut når jeg er i sving

 

CIMG0583

 

Stuegardinene var forholdsvis kostbare, så for ikke å risikere at de er falmet i løpet av 1-2 år, fant jeg ut at jeg skulle fóre dem. Unnskyld meg, men fórstoff er noe herk!!!

Etter mange salige og usalige gloser, kom jeg endelig i mål med mine 7 lange høyder. Jeg er veldig fornøyd – gardinene ble akkurat slik jeg hadde tenkt meg…

 

CIMG0622

 

Bildet kunne selvfølgelig vært foruten hundeburet foran stolpevinduet, men dette bildet var det beste.

Vi har to stolpevinduer i stuen, de måler 40 x 180 cm i lysåpning. Da den ene av søstrene mine flyttet inn i ny leilighet for et par år siden, så jeg hva et slikt vindu gjør med rommet. De gir mye lys, men gir også rommet et eksklusivt preg, ihvertfall synes jeg det. Vi har to slike vinduer i stuen, de er plassert parallellt mot hverandre. Jeg har tidligere skrevet at jeg elsker glitter og stas og da jeg så disse perledingsene i en blomsterbutikk – ja, da så jeg at de vil bli lekre i stolpevinduene. Og lekkert, ja det ble det…

 

CIMG0598

 

Det som også er bra med dem, er at de ikke hindrer en liten hund i å titte ut vinduet…

 

CIMG0599

 

CIMG0607

For meg er gardiner som smykker i rommet, de er med på å skape lunhet, varme og personlighet i rommet.

Ønsker deg en fin hva som helst; dag, natt, ettermiddag… Om du har lyst til å se flere innlegg fra ABC i ord og bilder, ta en titt her.

Klem fra Jannicke

11 kommentarer:

Mira sa...

Ja, da har du pynta til helga. fint blei det.
God helg.
Klem fra Mira.

Tiril sa...

Lekkre gardiner , flott stue
Ha en fin helg, her i Rogaland pøser det ned

Jannicke sa...

Flotte gardiner, nydelig farge og "glans" i stoffet..
God helg til deg!
Klem J.

Britaiskogen sa...

Enig med deg iat gardiner er viktig for at rommet skal virke lunt og personlig. Ha ei god helg!

Tovepia sa...

Jeg har også alltid sydd mine gardiner, men nå ønsker jeg meg nye, og vet ikke om jeg orker..har 7 lengder jeg også;)
Dine så jo direkte lekre ut, og kan tenke meg at å fore dem ble lekkert, men også mye arbeid.
Ha ei trivelig helg og klem fra meg;)

MajorogMeg sa...

Oi..så lekkert du har det:) Gardiner betyr mye, spesiellt i en stue. Det er en stund siden jeg sydde mine egne gardiner, blir endel gloser ja:) De perlene var også knall...men vikler ikke hunden seg inn i de? Det skal jeg love deg Major hadde klart!
Koselig med innlegg fra deg igjen, det er lenge siden jo:)
Ha en flott fredag og klem fra meg:)

Jannickes Hjemmekos sa...

Hehe - kan godt se for meg at Major hadde viklet seg inn i perlene, men Dino er sikkert 30 cm lavere enn Major (selv om han enkelte ganger tror han er en stoooor hund...) Det har gått bra hittil, men han elsker å titte ut det vinduet - han er litt kongen på haugen da.

MajorogMeg sa...

Kan tenke meg det ble lekkert med 80 på gelendret. Passer spesiellt godt på slike plasser.
hehe...dere er ikke så gammel da..men greit å tenke framover:))
JA, Major hadde garantert fått til ett eller annet. Husk han kom gjennom en ikeagardin jeg hadde hengt opp forn verandadøra på hytta. Vikla seg inn og spjæra den på midten..hehe..

Birgitta sa...

Vilka läckra gardiner. Det blev så vackert.
Önskar dej en skön helg.
Kram Birgitta

Marit Johanne sa...

Nydelige gardiner, litt av en jobb du hadde med å fore 7 lengder! Men du har sikkert igjen for det. Du/dere er flinke til å få huset deres til et drømmehjem.

Anonym sa...

Steike fine gardine:)