6. jan. 2010

Sommerfugl i vinterland

Julen 2009 er definitivt over, tilbake sitter vi med gode minner.  For Trond og meg var dette den “barnløse-julen”, men vi har storkost oss likevel. Siden dette var den første julen i Huset, synes jeg det var dumt at ikke barna skulle være sammen med oss – men vi har hatt en voksen-jul (om det er noe som heter det…) og hatt det utrolig fint. Vi har gått turer, lest bøker, sett filmer og sovet… eller det vil si; jeg har sovet. Jeg kan være et murmeldyr av dimensjoner. Slik var en typisk dag for meg i julen: Deilig frokost, husarbeid (ikke for mye…) og spasertur (passe lang…) Tilbake i hjemmets lune atmosfære legger jeg et par vedkubber i ovnen, tar på en utvasket og deilig joggebukse, inntar horisontalen på sofaen, brer teppe over meg selv; Aaahhhh, deilig… jeg leser til bokstavene begynner å ta dobbeldans foran øynene mine og så zzzzzzzzzzzzzzzzzz. Hva er vel bedre enn en liten før-middag-hvil?

 

CIMG1011

 

Nettopp våknet og tenker at jeg burde stå opp…. burde, burde…

 

CIMG1009

 

Trond har det moro med fotoapparatet…

Denne julen har vi hatt det flotteste treet noensinne. Det var Solfrid som plukket ut treet og jeg må si at hun hadde et godt øye for juletrær. Vi har fått skryt av julegjestene våre fordi treet var så jevnt og flott. Jeg må innrømme at jeg ikke har sansen for moderne juletre med bare hvitt og sølv, eller rødt og gull. Hos oss er juletreet proppfullt av tradisjoner og kjærkomne minner. Vi bruker lys, norske flagg, glitter og masse kuler med ulike farger og fasonger og det er så flott!!! Noe av pynten kommer fra barndomshjemmet mitt, noe har ungene laget. Uansett er all juletrepynten noen år gammel. For Solfrid er juletrepynten full av minner og nostalgi. Hun fryder seg når hun åpner kassene med juletrepynt: “Ååååå, der er den søte engelen”. “ Denne husker jeg mormor hadde på treet sitt”. For oss er dette det rette – for oss er dette slik et juletre skal være med masse sjarm og gode minner.

Og høyt i toppen, den blanke stjerne…

 

CIMG0883-1

 

Uansett, som jeg innledet dette innlegget med; julen 2009 er definitivt over. I dag ble, med noe vemod, juletrepynt, nisser, engler og julemus pakket pent ned i kassene og plassert i kjelleren; ses igjen om 11 måneder. Da treet var strippet så vi, til vår store overraskelse, en liten sommerfugl. Den har nok tenkt å overvintre i treet, dumt for den at treet ble felt og solgt som juletre. Nå inne i vår varme stue har den gjort prosessen som den skulle gjort om noen måneder – stakkars lille sommerfugl som ble født i vinterland. På bildet har sommerfuglen landet på et fat med knekkebrødsmuler; vet ikke om det er egnet sommerfuglmat…

 

CIMG0986

 

CIMG0991

 

Egentlig vil jeg ikke kalle den vakker…

Jeg gjorde kort prosess og kastet den ut i snøen – tror kuldegradene gjorde jobben raskt og forhåpentligvis smertefritt. En liten sommerfugl i vinterland, det går ikke an…

 

CIMG0996

 

Men når jeg først er inne på kuldegrader og vær – sjekk været for Radøy de neste 10 dagene :)

 

CIMG1003

 

Jeg digg, digg, digger det…  Ha en fin kveld!

post signature

12 kommentarer:

Tovepia sa...

Oi for et værvarsel! Her er det nok flere kuldegrader, men det nedbørsfritt av den grunn;)
Rolig jul her også, men til neste år blir vi samlet alle;) Du har tydeligvis fått slappet av;)
ha ei fortsatt god uke og klem fra meg;)

MajorogMeg sa...

Så deilig å lese at dere har kosa dere til tross for at den ble uten unger. Samme her, vi kosa oss vi også.
Er så enig med deg hva juletrepynt angår, jeg overpynter treet (iflg min datter) med glitter gamle kuler, norske flagg og ungenes pynt, og det skal jeg fortsette med:)) Tradisjon!!
Du så ut som et murmeldyr ja:)) og hvis det er det dy synes er godt, så skal du fortsette med det. Jeg liker og sove lenge om morgenen..men har blitt bedre:) Så har jeg en hund som sover så lenge jeg sover, det er deilig det!
Koselig og pynte til jul men du og du så deilig å få jula ut av huset. imorgen skal jeg kjøpe meg tulipaner!! Hvite sådan.
Vi får kaldere vær her, meldes -10 og kuling, det blir kaldt det:)

Takk for koselig kommentar hos meg, du skal vite det er gjensidig:)
Stor klem fra meg:)

jannes hobbykrok sa...

Så herlig innlegg fra deg,masse flotte bilder!Juletreet var virkelig flott det,og et juletre SKAL bestå av pynt som oser av gode minner!
Ha en flott kveld!
Klem fra Janne

Gamleheksa sa...

Ikke noe er som ei hyggelig og avslappende jul. Med masse gode hvilestunder på sofaen ;) Koselig med treadisjener på juletre. Disse striglede greiene er ikke noe fine. Men sommerfugl, det blir litt i overkant, stakkar.

Nikoline sa...

Så godt med ei skikkeleg avslappande jul då, sjølv om det var voksen-jul.. de har hatt det bra i alle fall. Her har det også vore ei roleg jul,sjølv om bebuarar auka frå 2 til 5 eit par veker. (Men var lei av å laga mat no på slutten!)
Og me har samme oppfatningen av juletreet forstår eg..men sommarfuglpynt var i drugaste laget. Hadde nok fått den ut i kulden eg også,sjølv om det høyres ubarmhjertig ut.
Ha ein fin vinterkveld vidare :0)

Torilpia sa...

Nei - nå får jeg ta meg sammen .. fikk jo nesten tårer i øynene av den "sommerfuglens" skjebne .. :o) Synes nesten den lignet mest på en nattsvermer jeg.

Synes det virker som om dere har hatt ei flott og avslappende jul. Må innrømme at jeg kunne tenkt meg en slik rolig jul selv også. Men det går jo strengt tatt ikke an. Mulig det går an når ungene blir voksne og får sine egne familier .. men da vil jeg vel helst feire med dem og kanskje barnebarn .. :o)

Du får ha en fortsatt fin onsdagskveld i kulden ... skjønt det så ikke så veldig ille ut hos dere da .. ifht værmeldingen :o)

Helle : sa...

Det er bare så flot jeres træ, og vi bruger også alt det som alle vores unger har lavet gennem tiden, og nu kommer der jo mere nu hvor børnebørne også laver noget pynt.

Godt at I havde en dejlig jul, det gælder om at kan hygge også når børnene ikke er der. Det lyder dejligt hyggeligt med en lille en på øjet inden middagen :-)

Jorid ♥ Noe på Hjertet sa...

Hei!
Hvordan lavere vil du har den ? Slik at det er hvitt ovenfor den, eller hele headeren smalere ?

Klem J

Jorid ♥ Noe på Hjertet sa...

Skjønner! Da må du evt redusere størrelsen på bildet, klippe det mindre slik at det ikke blir så høyt og teksten kommer nærmere hverandre. Du kan jo klippe bort toppen på bildet, før du legger på teksten for eks, eller klippe bort fra bunden å gjøre bildet fysisk smalere. Det er ingen html kode som kan gjør bildet smalere, når det er så stort når du legger det inn!

Kanskje litt kronglete forklart, men håper du forsto!

KLem J

Jorid ♥ Noe på Hjertet sa...

Tusen takk skal du ha! Bare hyggelig å hjelpe, om du ikke får det til. Send bildet til meg på mail, så skal jeg ordne det til deg. Send da originalbildet, og ikke med tekst på :-) Så skal jeg se på det i morgen!

God natt til deg, kanskje skjer det noe her i natt. Selv om jeg har liten tro på det!

Klem

MajorogMeg sa...

Du så nok ikke oss nei:) vi som er vant til å være "byfolk" får ikke med oss dette men skjønner det er stor stas for bygda:) Traff nabo dama i dag og det første hun spurte om var: sk dåkker på grand prix da? øh...nei vi ser det på TV. Nesten så jeg skjemtes litt..
Vi bor 10 min unna Brekstad hvor herligheta foregikk, ei lita bygd med 600 innbyggere..råkoser meg. Alle vet hvem jeg er, jeg vet ikke hvem noen er. Gubben har vunnet en fotokonkuransse her i lokalavisa, hva du tror de vet:)) Og vi vet ingenting:)) utrolig gøy:) jeg gjør meg ingenting av det. Bare nyter tilværelsen:)
God klem til deg:)

solfrid sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av en bloggadministrator.