23. feb. 2010

Kammerlysestaker og karafler

En dag jeg satt og surfet i bloggverdenen, så jeg en svensk blogger som hadde pusset støv av noen gamle kammerlysestaker og satt dem frem i lyset. De er jo kjempekoselige, disse kammerlysestakene, ikke sant? Jeg ser for meg mennesker i hvite nattkjoler og nattluer med en kammerlysestake i hånden.

DSC04116

DSC04114

Jeg var innom et par bruktbutikker i går og da så jeg disse to til 25,- kr stykket. Hmmmm, jeg sto med dem i hånden og følte blikket fra mannen min. Snudde meg mot ham  - han så på meg med stor skepsis og sa: “Ka ska du me´dæm? Vi har jo huset fullt av lysestaka!”… Jeg skal ha dem - synes de er koselige, svarte jeg. Vi har en liten gang oppe i annen etasje som skal være gjennomgående nostalgisk og der blir det skikkelig kos med kammerlysestaker. I skrivende stund holder jeg på å hekle lysmansjetter til lysestakene.

Jaja, ikke lett å være mann heller…. for ikke mange år siden skulle all messing ut av huset…. nå skal den inn igjen. Skjønner at det kan være forvirrende, men på den annen side; alle trender og moter svinger som en pendel… frem og tilbake. Gjenbruk og nostalgi er jo mer populært enn noen gang før.

En annen blogger som har inspirert meg, er Marit med bloggen Som mine dager er. Hun har vist bilder av flotte karafler som hun har pyntet med smykker; lekkert. Jeg har alltid vært glad i karafler, men inntil nylig har jeg kun hatt én pyntekaraffel. Jeg har endel vannkarafler som er i daglig bruk. Lycky Me som fikk øye på denne i gjenbruksbutikken…

DSC04124 

Likte den veldig godt… kostet meg “hele” 35 kroner.

Også den med “fruktene” på er “ny” – den kostet 25,-

DSC04125 

Den bakerste av karaflene hadde jeg fra før, den arvet jeg etter min far. Jeg skal finne noen andre smykker å smykke dem med, men Ting Tar Tid

I kveld er det skiskyting/kvinnestafett; tvi, tvi! Ha en fin kveld

post signature

13 kommentarer:

Beth sa...

Kammerstaker er kjempekoselig!
Flotte karaffler også..

Ånei, et mannebein forstår seg ikke
på sånt! Hadde du trodd det? :-))

Køem Beth...

Lottas Himmelrom sa...

Hihih..Ler av kommentaren til mannen din..hihihi
Lækkert med slike skatter syns jeg:)
Gleder meg til loppesesong og våååååååååååååååår nå ja:)

Klemmer til DEG

Mariann Louise sa...

Hei, jeg kom inn på bloggen din via Beth, dette var da en trivelig blogg, jeg vil gjerne følge deg viderem jeg..Kansje du vil følge min også? Blir kjempeglad for besøk og kommentarer:)

Søte staker og karafler, og...menn, nei, der bør det være skruer, muttere og dingser vi ikke vet navnet på:) Det er pynt for mannen her i huset, det er da ikke rot, vi har jo bruk for det!

Midt på bordet, da?? Neida det er IKKE rot, bare en nødvendihet:)

Klem fra Mariann og hundene

Hespe sa...

Heisann!
Så flotte kjøp du har gjort!! Kammerstakene er kjempefine og karaflene like så...!

Ønsker deg en flott uke videre!

Klem fra Hildegunn

Løvetann sa...

Heisann! Veldig fine ting. Eg er ikkje nåke "loppedame" men i vår har eg faktisk tenkt å ta meg ein tur på et eller to. Synes liksom eg har nok fra før.

Ha ei fine veka.

Smil fra L

Tovepia sa...

Jeg har også to slike lysestaker og de ble sølvsprayet for litt tid siden, og nå ser jeg at zink er in...eller skal det være messing igjen nå?
Søte er de, og karaflene dine var lekre!
Ha en flott onsdag og nattaklem fra meg;)

Ingrids Strikkeri sa...

Hei på deg Jannicke;)
du er så flink med interiør at
jeg blir helt begeistret når jeg er
innom å ser alt du får til;)
Helt enig - kammerstaker til kr 25
er bare "må ha"..;) Mann eller ikke mann,
de ser ikke dette;))
Og karafler er bare topp. Er heldig å
ha arvet 4 stk - og det er de flotteste
stilleben;) Ha en kreativ og herlig dag;)
Hilsen Ingrid

Torilpia sa...

Heisann! Tusen takk for koselig kommentar hos meg .. :o) Og bare for å ha sagt det - jeg liker lange kommentarer ... hihi .. Det vitner om engasjement - og det liker jeg :o)

Det er så mye fint å finne på gjenbruksbutikker, hvis man tar seg god tid til å lete litt .. og disse kammerlysestakene og karaffelene er jo kjempefine :o) Kunne tenkt meg flere karaffler jeg også .. og ja - det er så fint med pynt på dem .. Nydelige bilder :o)

Ha en kjempefin dag Jannicke :o) Klemmer!

Lunalu sa...

Så fint med pynt på karaflene!! Jeg har bare en karaffel - og det får vel duge en liten stund. Skulle gjerne hatt fler - men så var det plassen da!!!
Hi hi, ja, det er ikke greit å være mann når det kommer til pynteting...!! Men så er det jo det at de kjøper jo en del ting de også...verktøy, fiskeutstyr, treningsutstyr osv. Og det er slettes ikke alt de med hånda på hjertet - *virkelig* trenger...

Er jo på vinterferie nå - og tror du ikke jeg fant et veldig fint blomsterbord/pidestall...krysser bare fingrene for at vi får plass til det i bilen når den er ferdig pakka for hjemturen!!!

Ønsker deg en flott dag, kjære du!
Klem fra Lunalu

Tove sa...

Hei! Tror ikke jeg har vært innom her hos deg før, fant deg via en annen blogger.
Å ja, kjempefine lysestaker. Jeg liker godt å saumfare loppiser å prøve å kapre meg noen funn.Går ikke alltid etter oppskrifta, men like moro å prøve hver gang!
Du har en nydelig blogg som jeg kommer til komme innom igjen senere.
Ha en fin dag, hilsen Tove.

Randi sa...

Skikkelig nostalgisk med kammerlysestaker!

Likte tapeten du har på veggen bak karafflene:)

Hanne sa...

Dette var veldig fine lysestaker, som jeg ville foretrekke uten lysmansjett. Men det er meg. :-) Tenk å finne slikt for bare 25,-, da må man jo bare kjøpe.

Ha en fin søndag.

Ingrid S sa...

Godt kjøp! 35, - for en karaffel som ser måte bedre enn de fleste moderne karaffel...