2. okt. 2010

Ro dæ ne´ no, Fransoas

sier Trond til meg på herlig trøndersk. Mmmmmm, dette kan jeg like bedre enn det forrige kallenavnet han ga meg. Uten å utdype det noe nærmere var det et kallenavn som ikke var særlig flatterende, men siden det var sagt i kjærlighet og med humor, så fikk han kalle meg Adolf – upsideisi, der sa jeg det. Jaja, det får bli mellom deg og meg da.

Jeg innrømmer det; av og til bobler idéene mine over og det kan bli litt mye for en sindig kar fra Trøndelag. Men du henger kanskje ikke helt med? Nei, det er ikke så rart… La meg begynne med begynnelsen av historien, istedenfor midt i…

En liten oppklaring; det er ikke Trond og meg i aksjon ovenfor… Vel, så til saken.

Trond og jeg har kjøpt et gammelt hus som vi holder på å restaurere/pusse opp. Rollene våre er fordelt slik at det stort sett er jeg som klekker ut idéer og planene, mens han utfører dem med meg som lærling/håndtlanger/ryddejente/kritiker… Ja, for jeg er pirkete og dermed litt kritisk også. Noen ganger når vi holder på må vi gjøre tingene på en annen måte enn jeg først hadde tenkt. For noen ganger er det faktisk forskjell på teori og praksis. Snekring er noen ganger litt annerledes i virkeligheten enn i hodet mitt; hmmmm – tenke seg til. Idéene fortsetter imidlertid å poppe opp, den ene etter den andre. Det er da Trond sier med dyp og sexy stemme: “Ro dæ ne´ no, Fransoas”…

Burde kanskje roe meg ned, men nei – det er så vidunderlig herlig å forandre et gammelt og slitt hus til et gammelt, men friskt hus. Og vi liker det jo begge to, det er jo derfor vi gidder å holde på. Det er imidlertid viktig å kose seg underveis….

DSC06009

….. mmmmm, tuborg med lime-cut, kan vi anbefale.

I yoghurt-reklamen sier de at noen ting er bedre på fransk…

Je t'aime d'ici à l'éternité, Trond

19 kommentarer:

Beth sa...

For et heeerlig innlegg!!!
Vil tippe det er hos dere som det er hos oss når noe skal gjøres i huset. Høres ut til at vi har lik arbeidfordeling!

God helg til dere begge!

Klem...

Bente's sa...

Fantastisk Jannicke! Morsomt og "rett på spiker'n" for mange. Hos oss er det jeg som(om ikke med dyp og sexy stemme..)må be om en pause - for jeg har en tendens til å være fornøyd med slik det er - helt til jeg etterpå (når han har "overtalt meg" ser så fint det ble C",)
klem og go helg til både dæ og han hin.

Kreoline sa...

Koselig, må smile av innlegget ditt, jeg får også en del kallenavn, helt ut i fra situasjonen som har oppstått. Nydelig lampe i innlegget under, nydelig pris også, passet så godt inn hos deg. Ha en fin helg, kos deg, klem.

Havfruen sa...

hehe:)) Som jeg sier av og til: det er jo BARE å gjøre slik....og da parerer Gubben kjapt og sier: det er ikke BARE, hehe:)
Herlig skrevet og det er viktig at noen er Formann og har ideer å ser til at arbeideren utfører kvalitet på sitt arbeide:)) Noe jeg tror Trond gjør med glans:))
Ha en super og idefull lørdag, klem fra meg i solskinn:)

Lunalu sa...

Hi hi - jeg måtte smile av innlegget ditt!Og så ser og hører jeg for meg paret i reklamen! Når det kommer til ideer og snekring, så er det nok slik her også! Og arbeidsfordelingen fungerer fint!!
Nå er vi inne i en ikke oppussingsfase - deilig å slappe av litt. I sommer var det jo hagen som tok mye av tiden - men ideene.... jo de fortsetter å poppe opp! Og om noen år skal vi pusse opp hele stua - og da trengs det jo grundig planlegging... ;-)

Ønsker deg og din kjære en skjønn helg!
Klem fra Lunalu
Kl

Gammel stil sa...

Vet du hva, Jannicke??:) Du er så herlig! Innleggene dine er så morsomme, vi må le:) Flott bursdagsgave å få lese dette innlegget:)

Stor klem:)

liven sa...

Heisann!!
Herlig....må fnise litt for meg sjøl her :o)
Kjenner meg godt igjen i det du beskriver selv om jeg ikke alltid får tilsnakk med rolig stemme...hehe......

kos deg Jannicke og ha en fin helg :o)

Hjørdis sa...

Takk for hilsen og at du vil følge meg! Koselig blogg du har og et morsomt innlegg som nok beskriver hvordan vi fleste har det:-)Jeg legger meg til hos deg, for en som har en så munter tone vil jeg gjerne besøke ofte. Ha en koselig helg! Klem fra Hjørdis

Manne's hverdag sa...

HEEERLIG innlegg!!!

Sitter her og ler for meg selv.

Ha en fortsatt strålende helg!!!

Hilsen
Marianne

Synnøve sa...

Hallo hoppsideisi:))
Kjært barn har mange navn:))
Liker arbeidsfordelingen deres. Er sånn til oss også.
Vet du hva mannen min kaller meg, når han synes det blir vel mye?Tetaksjefen. Det betyr at han synes jeg legger for mye planer som han må sette ut i livet:)
Ha en fin lørdagskveld
Klem

Lappeline ♥ sa...

Herlig...og kjenner meg igjen her.
Ha en fin kveld
klem til deg

Birgitta sa...

En liten hösthälsning till dej. Trevligt att ställa i ordning ett gammalt hus, men sådant lär ta tid.
Ha det gott.
Kram Birgitta

merethe sa...

:D artig innlegg. Her er det jeg som kommer med ville idèer som er veldig mye jobb å sette ut i livet. SÅ...jeg får bare drømme videre og se om kanskje noe blir virkeliggjort etterhvert. GOd søndag. Hilsen Merethe

Mitt hvite hus sa...

Herlig innlegg... måtte le litt ...her treffer du nok hodet på spikern ja..

god søndag =)

klemme r

Tovepia sa...

Ja, jeg tror dere koser dere sammen og er et godt team!
Og huset har tydeligvis blitt rålekkert....og noen må ha ideene!!
Ta vare på gubben og ha en fin kveld;) klem fra meg;)

solfridespe sa...

Hehe, Trond har nå rett i at du må roe deg ned litt. Du er ganske så pirkete, og det verste er at du ikke gir deg heller :-P Hehe.

Takk for komentar!

Gyngestol og kaffigrut sa...

Herlig innlegg!
Kjenner meg igjen i den arbeidsfordelingen...

Ha en fin uke!

Miss Mette sa...

Hei Jannicke
Hehe… herlig :) ja min man kaller også meg myyyyye rart, men det er med kjærlighet, så da er han vel tilgitt ♥ Kjenner meg godt igjen i det du beskriver, min mann blir litt oppgitt noen ganger over alle mine ideer :) for det betyr jo at han også må gjøre noe, hihi… men han er snill da og gjør det, i alle fall noe… Herlig innlegg som jeg tror vi mange kjenner oss igjen ja ;) Ønsker deg en super uke som kommer, klem fra Mette

PS! nydelig lykt du har fått deg også …

Josefine sa...

Heisan..

Dette var et koselig innlegg som noen lett kunne kjenne seg igjen i ja...

Men må jo si at det er en god arbeidsfordeling at noen planlegger og noen gjennomfører...hi.hi

Men å kose seg mellom slagene er helt avgjørende for resultatet:))

Klem fra meg