5. nov. 2010

Sofakroken vår

Jeg slenger meg på denne månedens utfordring i NIB og viser sofakroken vår

DSC06433

Sofagruppen, som består av to tre-setere, er modulserien “Living” fra Hjellegjerde. Det er en sofa med litt faste puter som gir god støtte. Her kan både gravide, gamle og skrøpelige reise seg fra sofaen uten drahjelp.

Bordet er vi også veldig fornøyd med. Vi laget bordplaten av rekved; elsker den slitte, røffe overflaten mot den sarte hekleløperen…

DSC06343 

Det er et naturlig blikkfang i stuen og vi har fått veldig mye skryt av det – og best av alt; ingen har helt likt bord til oss.

Siste innkjøp til stuen, er to Tullsta stoler fra Ikea. Jeg var litt usikker på hvor god sittekomforten er en lang kveld i disse stolene, men nå har jeg sittet i stolene kveld etter kveld og har ikke fått antydning til trykksår ennå…

DSC06425

Nei, seriøst; stolene er faktisk veldig gode, men for meg er det et must å ha fotskammel. Valget vårt ble Ektorp Bromma. For å spare stoltrekkene og meg(!) for unødig vask, har vi lagt saueskinn i dem. Og bordet? Vi ville ikke ha et stort bord til disse stolene….. den gamle fruktkassen var perfekt.

DSC06426

Jeg kan ikke fri meg fra å skrive litt om rom-atmosfære - jeg mener ikke out-in-space-stratosfæren – men atmosfæren i stuen og huset for den del. Det hjelper ikke hvor fine møbler og ting man har om ikke det er en god atmosfære.

Dette er noe jeg har blitt veldig bevisst på etter at vi flyttet inn i huset. Dette er faktisk det tredje hjemmet til Trond og meg, og det er desidert det hjemmet som har best atmosfære. Det er ikke bare vi som merker det, mange gjester har også bemerket at det er godt å være på besøk hos oss og det er veldig trivelig å høre. Hva som skaper den gode atmosfæren? Jeg har en teori…

Da vi kjøpte huset var det i veldig dårlig forfatning. På visningen følte jeg at husets sjel var trist. Jeg følte at husets sjel ba meg om å kjøpe det og til gjengjeld skulle det gi oss huslig-lykke. Vi kjøpte det, har pusset det opp og stelt godt med det. Til takk har huset, og dets sjel, spilt på lag med oss og gitt oss huslig-lykke. Resten av lykken fikser vi selv, “Just as long we´re together”. Vi trives fantastisk og har det utrolig bra her i “Solhagen”.

På bildene over er stuen ryddet og klargjort for fotografering. Tro ikke at vi er en familie som er redd for å bruke tingene våre. Vi slenger beina på bordet eller kroer dem i sofaen og slapper av. Jeg har så mye håndarbeidsremedier, så jeg trives best i egen stol der jeg har utvidet “pø-omkrets”.

Nå ser stuen slik ut…

DSC06457

Rødvin i glasset, håndarbeid i hendene, fred og harmoni – dette tegner til å bli en god helg.

PS!

Jeg pleier å få mannen min, Trond, til å lese korrektur på innleggene min. Det er alltid godt å få en annens mening, selv om den ikke alltid er så objektiv. Vel, denne gangen hadde han en tilføyelse: I avsnittet om at vi har lagt saueskinn i stolene, mente han det burde stå: “For å spare stoltrekkene og meg(!) for unødig vask, har vi lagt saueskinn i dem” óg - her kommer tilføyelsen -  “jeg har forvist mannen min fra å sitte i dem”. Ja, det er sant… jeg innrømmer det… jeg sa til han at han heller kan sitte i sofaen. Han driver jo og mekker og jobber og hendene hans er skikkelig mannehender – gode? Ja, definitivt– men akk så mye inngrodd “skitt”.

Kanskje jeg var litt stygg, men det var sagt i en kjærlig og overhodet ikke formanende tone….. tror jeg…

26 kommentarer:

Tovepia sa...

De er faktisk mer skitne disse mannfolka:D
Herlig stue dere har, og det vises at atmosfæren er god, det ser trivelig ut! tror en god atmosfære også kommemr når man får satt sammen møbler og ting man virkelig trives med selv....og ikke minst har skapt selv.
Kos deg, jeg står i farten til en travel helg, men kunne egentlig tenkt meg og slengt beina på bordet hjemme med et glass rødvin:D
Klem fra meg;)

Hege (Charm) sa...

Hei! Fant bloggen din der ute jeg, og ville bare legge igjen noen ord! Så utrolig koselig stue du har!!! Og de stolene ser jo kjempedeilige ut! Så godt å høre at det er flere som må rydde før fotografering;) Men hos andre synes jeg ikke det er rot da, bare sjarmerende... Nå skal jeg også nyte kvelden med et glass rødvin og gullrekka! Jeg titter nok innom igjen:)

Har en drøm... sa...

Så flott stue!
Og bordet er bare knallfint ♥
Lykke til i utfordringen:)

Klem Line

merethe sa...

Dere har en utrolig koselig stue så ikke rart det gir gode vibber..
Tror også at folkene i huset gjør sitt til å lage god eller dårlig atmosfære. :) Kos deg godt med håndarbeide og familiehygge.
Her har jeg døtre hjemme i helgen, med barnebarn. Så jeg nikoser meg mens jeg kjører bil på stuegulvet eller skriver bokstaver sammen med femåringen. Ja livet er godt og det å ha familien rundt seg viser hvor fint man har det. :)

Josefine sa...

Heisan..

Så koselig stue dere har, skjønner godt du føler at den har atmosfære..
Og det er jeg så enig med deg i at det må det være. Og stuebordet er jo virkelig prikken over i'en...så fint!

Lykke til i konkurransen:))

Helgeklem fra meg

Havfruen sa...

Helt riktig. DET ER en god atmosfære hos deg:) Skikkelig lekker og meget koselig stue:)
Vi sitter nesten aldri i sofaen vår;)) det er slik pyntesofa, pleier Gubben og si, hehe:)) Vi holder oss i godstolene og jeg er IKKE glad for å se føtter oppe i møblene. For jeg vet hvor mye hår Major`n legger igjen på gulvet.
Rødt i glasset her også, nyter fredagen etter en buzy uke.
Kos dåkker, klæm fra mæ:)

Nostalgia sa...

Herlig stue du har Jannicke, så fint med lyse farver og natur- her er det nok godt å være :-)

Ønsker deg en fiiin kveld !
klem, Nostalgia

Kreoline sa...

Koselig stue med en god sjel, det er lett å se. Skjønner at dere koser dere her, og jeg skjønner også godt at Trond må sitte i sofaen med "mekkehendene" sine. Et skjønt bord, og et koselig lite kassebord mellom stolene. Ha en fin helg, kos deg, klem fra Mona.

Siljes Hobbyrom sa...

Så koselie bilder!

Og det stuebordet er jo bare rå-lekkert!

Ha ei super helg!
Klem

Husmannsplassen i Hidlesundet sa...

Hei. Jeg var innom deg tidligere og ville sende hilsen, men jeg har problemer med påloggingen i kveld. Logges bare ut. Men det jeg ville si var at dere har en veldig koselig og lun stue!! Bordet var skikkelig tøft! Herlig! Her tilbringes nok mange timer med kos, håper jeg. Det innbyr i alle fall til det.
Tusen takk for din fine hilsen! Jeg tviler på om jeg klarer å sende bidraget til Nib. Skjønner ikke helt denne URL-en. Får prøve i morgen.
Du må i alle fall ha lykke til!
Ha en fortsatt fin helg. Klem fra meg.

liven sa...

Hei Jannicke!!
En koselig stue du har og så stemningsfullt!!
Tøffe bord....både salongbordet og kassen :o)
Skjønner jo at mannen må bruke sofaen....passer godt på min hvite ektorp stol jeg :o)
Ønsker deg en fin helg....og kos deg med produksjonen!!

Når er det messen skal være forresten ??
Skal i en dag der ute i slutten av november skjønner du :o)

Husmannsplassen i Hidlesundet sa...

Tusen takk, Jannicke! Du er en knupp! Fikk det til:-)
Men feltet for bloggens navn var for kort. Det gjør vel ikke noe.
Ha en fin lørdag. Klem fra meg til deg.

Pia Nelly sa...

Her var det vel koselig=)! En deilig stue!! Jeg bare ELSKER sofa bordet deres!!!

Ha en nydelig helg og kos deg masse!!

Klemmer!

Lunalu sa...

Så koselig stue! Så lun og fin farge på veggene og så det bordet da... det er bare så nyyydelig!!!

Hi hi, så din kjære har blitt forvist fra nystolene... nei, hvitt og mekkehender er nok ikke den beste kombinasjonen. Tror nok han skjønte at det var godt ment!!!

Her har vi også en god atmosfære - vi trives og har det godt sammen. Det tror jeg smitter over på huset, som gir tilbake gode vibber!!!

Ønsker dere to en deilig lørdagskveld!
Klem fra Lunalu

Tones landliv sa...

Så utrolig koselig dere har det! Ikke rart at dere har det godt i slike omgivelser. Ha en fortsatt fin helg, og nyt livet :))

Mitt hvite hus sa...

Så utrolig koselig dere har det... ønsker deg masse lykke til =)

Nyt kvbelden videre...

Klemmer =))

Tofo sa...

Veldig koselig stue:)

My home is my Castle - by Kari sa...

hehe :)
Mannen min spør meg og noen ganger om han får lov til å sette seg hihi ;)
Du har en helt nydelig stue, lun og lekker !! Jeg skal og ha mye av de samme fargene her ;)men kan ikke få alt på en gang, lommeboken stopper noen prosjekter, men det kommer etterhvert ;)

Klem,Kari

Violetta sa...

Så fin stue du har! Lunt og koselig...et skikkelig hjem! :) Liker veldig godt bordet ditt også. Kjekt med slikt ingen andre har, og så er det herlig rustikt!

Joda, vi har tenkt å gi pusen en aldri så liten sterilisering i julegave, he-he... Synes liksom ho er litt for lita enda, men mulig det er nå tiden er inne. Det ser i hvert fall ut til å gå bra, og i dag har ho vært ute en tur. Veldig stas! Det er den nye babyen vår det her, så vi blir jo litt tussete ;-)
Takk for koselig kommentar, og godukeklem til deg!

Ingrids Strikkeri sa...

*BARE HELT HERLIG* og atmosfære kommer mot meg og ut av bildene;)
Ja vi må treffe til kaffe når jeg bare kommer meg på beina igjen;)
Jeg er ofte på Knarvik- så kanskje det kan bli "møteplassen". klem fra Ingrid

Som mine dager er sa...

Du, de Tullsta stolene ble da riktig så fine. Og fordelen med Tullsta er at de passer inn over alt. Det ble sååå fint hos deg, Jannicke. Og ja, mannfolkene etterlater seg svarte spor på de hvite armlenene, der de sitter å gnir hendene sine. Men sånn er det bare med hvite møbler. Jeg drar trekkene fort av og på igjen for vask ;-)

Det er ikke alle som lykkes i å skape et hjemmekoselig hjem. Noen klarer det, andre ikke. DU har definitivt lykkes!

Klem fra Marit

Emmas utsikt sa...

Så koselig innlegg. Fint skrevet og jeg tror på teorin om husets sjel. Så følte jeg nr vi var på visning av vårt hus.

klem
Emma

Synnøve sa...

hehe,må bare le litt av den siste kommentaren om Trond som ikke for sitte i stolene:)
Det er akkurat sånn jeg har kunnet sagt til mannen min:))

Kjempekoselig stue dere har.
At det er en koselig atmosfære hjemme hos dere,er jeg ikke i tvil om.
Det oser jo av bloggen din det,hvor bra dere har det sammen.
Ha en fin kveld
Klem

Synnøve sa...

hehe,må bare le litt av den siste kommentaren om Trond som ikke for sitte i stolene:)
Det er akkurat sånn jeg har kunnet sagt til mannen min:))

Kjempekoselig stue dere har.
At det er en koselig atmosfære hjemme hos dere,er jeg ikke i tvil om.
Det oser jo av bloggen din det,hvor bra dere har det sammen.
Ha en fin kveld
Klem

Mona sa...

Å kor fint det e blitt i stuen, eg e helt imponert over alt dåkkar får til, du holder vel på med alslags håndarbeid til julemessen,det blir spennende:)klem Mona (søster)

Anonym sa...

For en koselig stue du har, så stemningsfull og lekker.
Og bordet ditt, det er så lekkert og så kjekt når ingen har maken.
Lykke til i konkurransen!
Ønsker deg også lykke til på messen, blir spennende å se hva du lager senere.
Ønsker deg en nydelig helg.
Klem Mio