3. des. 2010

Rødnisseluer og votter fra “Jul på Månetoppen”

Tenkte jeg skulle være ajour med “julekalender-trenden” på neste julemesse og har startet med å strikke kort rødnisselue fra TV-serien “Jul på Månetoppen” på NRK.

 

DSC06566

Siden jeg ikke har en liten smårolling som modell, måtte en gammel trestamme i hagen gjøre nytten. Luene og vottene er kjempesøte. Jeg har brukt garnet pt 3 – det ble veldig mykt og fint etter toving. Settet over er strikket i farge 7018 – det viste seg å være feil farge (fargen er ikke så skarp som den fremkommer på bildet, men det var sollys da jeg fotograferte…) Riktig farge er 7023 og den ser ut slik om dette….

DSC06571 

Den er litt dypere i fargen. Har kjøpt 20 nøster av den rette fargen og er ferdig med tre luer og holder på med et par votter. Jeg strikker størrelsene 3-5 år og 6-9 år. Både lue og votter var kjekke å strikke og jeg likte veldig godt at plaggene ble så myke etter toving.

Denne helgen er barna mine hos faren sin og du vet; når katten er vekke danser musene på bordet. Ikke det at Trond og jeg danser på salongbordet (det skulle vært en j….. sterk bordplate med Herr og Fru Bollerud oppå; hehe). Nei, men det er deilig å ha huset for seg selv. Nå sitter jeg og blogger og nyter et glass rødvin (Ja; jeg vet at klokken bare er fem om ettermiddagen – bryr jeg meg? Nei) I kveld skal jeg kose meg med rødvin, mens jeg drikker….eh strikker…. rødnisselue. Ha en god helg du også – rødvin eller ei…

16 kommentarer:

Helle : sa...

Kan du have en rigtig hyggelig weekend ( børnefri ) ;-) og rødvin ! hmm fnis ! hyg jer

Tovepia sa...

Hørtes perfekt ut:O) Ikke så ulikt min situasjon dette;)
Flotte luer og votter, disse får du garantert solgt!

Kos dere begge to, her fyres det i peisovn, og jeg har laget min første krans noensinne:)
Klemmings;)

Lavina sa...

Heia Jannice..

Disse er utrolig lekre, og kommer til og gå som et varmt hvetebrød! Hvor finner man oppskriften på disse? Bor litt for langt unna til å få komme på ei messe som du er å selger ting du har laget..
Kos deg med rødvinen og strikkingen. Og god helg til dere! Skal kose meg med rødvin senere i kveld, må hente mi yngste datter på busstoppet noen mil i fra oss.. Det er dårlig bussforbindelse hit..

Klem

liven sa...

Så skjønne luer og votter dette er!!
Kos deg med rødvinsdrikking(strikking) og ha en flott helg :o)

Mitt hvite hus sa...

ÅÅÅ jeg husker dette var så viktig når mine var små... strikket luer og votter .,.til og med gensere...

Kosleig =))

Ønsker deg en fin og koselig adventshelg..

klemmer =))

Therese sa...

Visst er vi genier ;-)
Fine votter og luer, altså!

Godt spørsmål du kom med. Jeg var 4,5 da min farmor døde, og jeg kan ikke sånn helt konkret huske sånne ting som jeg husker fra folk som gikk bort da jeg var eldre. MEN; jeg husker allikevel. Jeg kan huske øyeblikk, stemninger og småting. Jeg kan huske varmen og omsorgen. Bilder og fortellinger hjelper på når man skal huske, men jeg tror allikevel at egne minner gjør at de blir levende.

Så ja, om ikke datteren din husker henne slik du gjorde, så har hun garantert fragmenter i seg som gjør at hun har sine egne minner.
Alle mennesker man treffer legger igjen spor, enten det er det ene eller det andre.

:-)

God helg!
Klem fra Therese

Bitt@mi sa...

Åja, det er du som er Troja? :-))) Nå kjente jeg deg igjen! :-) Kjempefin lue og votter:-) Jeg har kjøpt blått garn og skal strikke sånne votter, men om jeg rekker det før jul... hmmmm... har visst altfor mye jeg vil strikke før jul :-P
Ha en koselig advent!

Mitt hvite hus sa...

Hei igjen..glemte å takke deg for tips om restaurant... ja reiser til Praha i morgen..og gleder meg masse... var der på samme tid for to elelr tre år siden... og det er en utrolig vakker by...

Klemmer til deg =))

Pia Nelly sa...

Luen og vottene ser gode og varme ut=)! Kos deg med rødvins strikkingen;)hihihihi...!

Klemmer!

Marit Johanne sa...

Kos deg med Trond, rødvin og strikking!
Akkurat nå koser jeg meg med morgenkaffe, lys og bloggrunde :)

Stubbetufsa sa...

Koselige før-messe-aktiviteter!
Klem fra nord!

Petunia sa...

Så fine de var:) Jeg savner noen snåtroll til å se adventbarne-tv sammen med. Blir ikke det samme å se det på PC sammen med Kjøkken-nissen og marsvinet Luke;)

Miss Mette sa...

Hei Jannicke
Så nydelig bidrag til NIB konkurranse ♥ Kjempekoselig adventskalender, stemningsfullt og aldeles herlig… Nydelige lue og votter også ♥ ♥ ♥ Ønsker deg en fortsatt fin adventstid, og ha en fin uke. Klem fra Mette

Huset på toppen sa...

Høres ut som du hadde en perfekt og koselig fredagskveld :) Stilige nisse luer og votter du strikke..flinkis :)
Ønsker deg en fin uke!
Klem Linda

Lunalu sa...

Det hørtes kjempe kos ut med rødvinsstrikking ;-)
Skulle ønske jeg kunne strikke.... Luene og vottene ble jo bare såååå fine. Og jeg er sikker på at de er like myke og varme som de ser ut som!!
ønsker deg en herlig uke!
Klem fra Lunalu

Mitt hvite hus sa...

Heisan Jannicke

vel hjemme etter en fantastisk flott tur til Praha...en by man virkelig får juletemning av..

og Restauranten bel besøkt..med 200% hell..nyyyydelig mat og en fantastisk bra service...

vi nøt virkeig måltidet og snakket om det hver dag ...og sikker i lang tid fremover..

tusen takk for tipset O=))

*klemmer =)))