5. jan. 2011

Vintips

Det nærmer seg ny helg og dersom du ikke har en “hvit” januarmåned, i kombinasjon med lavt kaloriinntak og høyt mosjonsnivå - har jeg et godt rødvinstips til deg

DSC06728

Vinmonopolet selv beskriver den med følgende ord: “Dyp mursteinsrød. Litt utviklet fruktighet preget av røde og mørke bær, hint av voks og kjøtt”. Jeg beskriver den med følgende ord: Nydelig… ja, rett og slett snadder! 

DSC06795

Da vi kjøpte den før nyttår kostet den 480,- men nå står den oppgitt med en pris på 494,- for en 3 liter. Den er med andre ord litt dyrere enn andre pappviner, men den er absolutt verdt de ekstra kronene.

Wikipedia har følgende å fortelle om Ripasso…

Ripasso er en metode i vinproduksjonen, som brukes til Valpolicellavin fra Veneto i Italia. Vinen får da en andre gangs gjæring i 2-3 uker sammen med gjæringsrestene fra en Amarone. Da blir vinen kraftigere, får mer alkohol, tanniner og høyere syre.

Fabrikanten Masi forbedret denne teknikken i 1990-årene, ved å starte blandingen i november/desember med årets nystartede vin. Resultatet er i ferd med å nå høyeste klassifisering.

Ripasso er populær i mange land som en «lett Amarone», men er ikke like dyr og kraftig som en Amarone, derfor blir den lett å sette til mat. Ripasso har en smak som er i retning Amarones enorme og dype smaksrikdom.

Ripasso vinene som selges fra Veneto har en basis i de vanlige valpolicella-druene, framfor alt Corvina, men også Rondinella i noen tilfeller eller andre «mindretallsdruer». Der er i dag et femtitalls viner på markedet, men ikke alle selges i Norge.

Til helgen skal jeg kose meg med nytt håndarbeid, rødvin og god underholdning på TV. Jeg skal glede meg over et nytt år med nye muligheter. Hvis det blir slik jeg håper – blir det både spennende og begivenhetsrik tid for meg fremover, men det skal du få vite mer om en annen gang…

16 kommentarer:

Tovepia sa...

Nå ble jeg nysgjerrig, men må vel vente til du forteller mer:)
Gode rødvinstips mottas med takk, skal merke meg denne. Min favoritt (som billigvin) er 3liter Vidigal, skikkelig god den også:O)
Kos deg mot helg, klem fra meg;)

Tovepia sa...

Glemte å si: GODT NYTT ÅR!!!

liven sa...

Helt enig Jannicke...denne er knallgod!
Har nettopp oppdaget den forresten :o)
Er aller mest glad i italienske rødviner!
Her er jeg igang med trening...og skal tenke meg litt om fremover...men vinen i helgene gir jeg ikke slipp på! "itt sted går grensen"

ha en fin kveld .o)
Klem!!

Asbjørg sa...

Godt nyttår!Nå er ikke jeg spesielt glad i rødvin,men den der høres jo god ut da.
Koselig å lese om husnissen din i forrige innlegg.Minner etter våre mødre er noe av det mest verdifulle vi har.Ha ei fin uke videre!

Barbro sa...

Spennende med vin-tips, det liker jeg :-) Må kanskje prøve denne en gang.

God videre uke :-)

liven sa...

Til trøst Jannicke : dette er en pitteliten del av badet.......og badet er forøvrig nr 1 på oppussinglisten over større prosjekt :o)

Mitt hvite hus sa...

takk for tipset... skal prøves ut denne..

klemmer =))

♥ Ingrids Strikkeri ♥ glad håndarbeidsdag til deg sa...

Hei på deg Jannicke og godt nyttår.
Å ble helt satt tilbake til barndommen over å lese om husnissen;)Har du noen gode hvitvinstips også;)) Det er min gyldne drikk;)

Takk for fine ord..Og Klart jeg bruker tips fra dere bloggere;) sammen blir vi bedre;) skal takke alle i eget innlegg;) stor klem

Lavina sa...

Godt nyttår! Jeg har notert opp navnet på denne vinen som bare hørtes god ut. Må ha et glass rødvin på fredager.. Staten har satt opp prisene på alkohol, derfor er vinen blitt noe dyrere. Men er man glad i god vin, og 3 liter tømmer man ikke på en helg! Til det er denne vinen for dyr, og er nok en kosevin..

Siris Hjem sa...

mmmmmmm...... takk for tipset!!

Nå gleder jeg meg litt mer til helga c')

Siri

Beth sa...

Aller først,
riktig Godt Nytt År til deg og dine!
Har notert meg vintipset,
hørtes god ut denne her...

Villmarkstausa sa...

Yakk for tips. Den må jeg notere meg, Godt nyttår!

Helle : sa...

Jeg er ikke så meget til vin, men jeg vil da lige ønske dig et rigtig godt nytår !!! spændende hvad du byder på i det kommende år.

Knus
Helle

monica sa...

Tusen takk for hilsen på bloggen min....den skal jeg virkelig titte nærmere på! Helt i startfasen,men alt har en start. TAkk! Spennende blogg du har, blir titten innom her rett som det er. Takk for tips! Er di englene fra julemarkedet ditt tilsalgs?

klem monica

Havfruen sa...

Denne var ny for meg...men jeg har oppdagen en annen god vin, Doppio Passo, italiener. Knallgod den også...
Lykten er det Tove som har heklet ja, oppi har jeg et whiskyglass som t-lysholder.
Nå er Gubben i hus og godt er det....så håper jeg været roer seg litt!!
Ha en fin kveld, klem fra meg:)

Hege (Charm) sa...

Takk for koselig besøk inne hos meg! Og godt nytt år!!!

Mmmm, denne vinen ser spennende ut! Den skal jeg prøve i helga;)

Klem fra meg