14. jan. 2009

Ut på tur
Både mannen min og jeg har vært flinke til å holde nyttårsforsettet hittil (skulle egentlig bare mangle, det er jo bare 20. januar...). Vi har ihvertfall gått og gått, men AU - føttene våre likte ikke vår nye livsstil. Hadde i utgangspunktet gode sko, men de var beregnet til å gå i terreng - ikke på asfalt og grus. Måtte ha sko med bedre demping og valget falt på Asics med gele-innlegg; aahhh, nu går alt så meget bedre c", )


Liker egentlig ikke nyttårsforsett, men så er det dette med nytt år - nye muligheter. Røyk sluttet jeg med for snart 12 år siden, det var faktisk om våren - kanskje derfor jeg klarte å slutte for godt; det var ikke et nyttårsforsett. Vel, nyttårsforsett eller hva; jeg har iallfall bestemt meg for å bli flinkere til å gå på tur. Det er koselig å sitte i godstolen med håndarbeid, men du verden så godt det er å gå ute i frisk luft og fin natur. Når en først har klart å karre seg ut av stolen og over dørstokken, er det deilig - uansett vær og vind. Med god og rask musikk på MP3- spilleren, langer jeg ut raske, lange skritt - øyner mulighet for både vekttap og bedre kondisjon; herlig! Ikke si det til noen, men jeg har en egen konkurranse mot deltakerne i "Bedre puls". Konkurranser er alltid kjekt og ikke minst motiverende. Med skritt-teller i lommen får jeg ekstra motivasjon; ett tusen, to tusen, tre tusen. Forståsegpåere sier at man bør gå 10000 skritt for dagen. 10000 skritt, hmmm - med skrittlengden jeg går, blir det nesten 10 kilometer for dagen; langt! Jeg er ingen ekspert, men jeg tror det er forskjell på skritt. Jeg tror nok jeg forbrenner mer fett når jeg langer ut mine 8000 metersskritt per dag, enn om jeg hadde loffet 10000 halvmeter skritt. Jaja, turer gjør uansett godt både for kropp og sjel om jeg går 5, 8 eller 10000 skritt for dagen.

11 kommentarer:

Stubbetufsa sa...

Hei, Jannicke! Velkommen inn i Blogglandia! Jeg har blogget fra november 2008 bare, og jeg trives godt med det. Jeg kommer igjen og ser hva du legger ut! Klem!

Stubbetufsa sa...

Hei, igjen, du! Blogglandia! Nei, det er ikke noe organisert noe, det er bare et annet navn på nettet, et kjælenavn, liksom. Og det å orientere seg om blogger, det er rett og slett å besøke forskjellige blogger. Du finner dem f. eks. hos meg, på min liste over bloggere jeg besøker, det er bare å trykke på navnet, så er du der. Jeg begynte å blogge ved å søke på strikking - der kom jeg jo inn på blogger som hadde om strikking - og jeg søkte på andre ting som var av interesse. Mye interessant dukket opp!
Vet ikke om dette er selvsagt for deg, altså, men siden du spurte...

dorthe sa...

Koselig blog du har.. Takker for titten og kommer snart igjen:)

Marit sa...

Så flink du er da! Og når en går tur får en slike vakre små gleder som på bildene, som en ekstra bonus! Må bli flinkere til å gå tur jeg også. :)

Wenche sa...

Nydelig vinter bilder og flott blogg du har.

Maibritt sa...

Utrolig bra nyttårsforsett, ønsker deg lykke til.
Flotte naturbilder:-)

LivM sa...

Lykke til med nyttårsforsettet!

Morfth sa...

Flotte bilder du har tatt.Ang.lappen så har jeg ikke strikka på noe spes. måte, ble ganske fast kant fordi jeg brukte Smart garn. Ha ei fin helg.

Vibeke sa...

For noen nydelige bilder! Må komme meg litt mer ut på tur jeg også, så jeg får sett litt mer av hvor fint det er i Bergen :-))
Ha en riktig god helg!

Magny sa...

heia...
så utrolig vakre bilder...
hilsen magny

Mia sa...

Hei Jannicke, og takk for kjempekoselig hilsen i bloggen min. Det er alltid hyggelig å bli kjent med nye blogger og bloggere. Artig at du har meldt deg på heklekurs... det er nok noe jeg også burde har gjort, siden mine heklerier er av det enkle slaget, og jeg har plundret en god del med dem. Men det er artig å hekle, og når jeg insisterer å hekle uten oppskrift så ber jeg vel bare om problemer... og den dag idag hekler jeg stavmaskene feil, men pytt pytt...