26. mai 2009

Prosjekt Solhagen

 

Fasade4

 

Ja, nå er vi endelig i gang med riving og oppussing av Huset. Det er godt å endelig kunne gjøre noe av det vi har pønsket og planlagt i flere måneder. Vi liker Huset bedre og bedre – vi kjenner at her skal det bli godt å bo. Forrige helg snakket vi med hyggelige naboer og de kunne fortelle at eiendommen vår heter “Solhagen”. Det fantes en gang i tiden en vimpel med påsydd navn – vi har planer om å skaffe oss en slik igjen.

Jeg skal legge ut “før” og “etter” bilder av de ulike rommene i bloggen. Det kommer naturligvis til å ta litt tid med oppussingen. For at ikke innlegg av prosjektet vårt skal bli langdrygt og kjedelig, venter jeg med å legge ut “før-” og “etter”- bildene til vi er ferdige med de ulike rommene. Kanskje du likevel er spent på å se hvordan Huset (jepp, det er med stor H…) ser ut – derfor vil jeg legge ut bilder i et album. Klikk på bildet under dette avsnittet, det vil føre deg til albumet. Like over det første bildet (helt til venstre) kan du velge alternativet lysbildefremvisning.

 

25.05.2009En liten historie må jeg uansett fortelle deg… Du vet nok fra før at når man river ned deler av gamle hus, så dukker det gjerne opp forskjellige ting bak vegger og tak. Huset vårt er intet unntak. Da vi rev ned veggen i TV-stuen, fant vi noen forskjellige trykksaker. Bladene var godt bevart og var tørre og fine (tyder godt for vår del). Bladene skal vi ramme inn og henge på veggen. Det er artig med slike små funn – de forteller noe av Husets historie.

 

DSC02386

Verken Trond eller jeg kjenner til dette bladet. Det er fra 1955 og kostet i sin tid 80 øre.

 

DSC02399

 

Kriminal Journalen, husker jeg at min far leste. Disse to utgavene er fra 1953 og 1955.

 

Vi fant også en skrivebok for innføringsoppgaver. Navnet på den unge mannen som eide boken, står utenpå, men det har vi valgt å ikke publisere i bloggen. Vet ikke om det er så lett å se, men boken er “Godkjent av Kyrkje- & undervisningsdepartementet” – veldig viktig…

 

DSC02389

 

DSC02393

 

Den unge herremannen har virkelig gjort flid med leksene sine og fikk følgende karakter: Skrift: G – Orden: M. Det må jo sies å være veldig bra – mor var sikkert stolt av sin unge pode. Den unge poden hadde imidlertid begynt å fatte interesse for damer; de var mye mer spennende enn løkkeskrift og innføring. Han tittet i pappas(?) blader og likte godt det han så. Faktisk så godt at han ville se på dem litt ofte, men hvor skulle han gjemme bildene, slik at ikke mor fant dem? Ja, selvfølgelig(!) tenkte gutten; jeg gjemmer dem i skoleboken min. Den er jo attpåtil godkjent av “Godkjent av Kyrkje- & undervisningsdepartementet”. Mor vil ikke tenke på å se i skriveboken min.

 

DSC02394

 

Gutten var nok såre fornøyd med ideen sin og koste seg med innføringsboken. Lite visste han at han skulle gi de nye eierne av Huset en god latter mer enn 50 år senere…

I dag reiser vi ut igjen til Huset og blir der til torsdag kveld – håper å få gjort masse.

Ønsker deg en fin dag.

Klem fra Jannicke

12 kommentarer:

MajorogMeg sa...

Hei Jannicke
Nå har jeg kosa meg med bildeframvisningen og du og du...dere har mye jobb foran dere. Men med deres pågangsmot er jeg sikker på at dette blir knallbra:) Huset har sjel og sjarm, helt klart!! Så her er det bare og brette opp armene. Du får legge ut bilder underveis, blir spennende å følge med på dette prosjektet!!

Hvordan går det med han som ble kastrert? Jeg skal med Major å ta kjemisk kastrering i dag, er så spent. Fungerer det, blir det operasjon.

Lykke til:) og klem fra meg:)

Gamleheksa sa...

Åj, så artig. Vi har funnet litt av hvert da vi pusset opp her også. Det er stas. Lykke til!!!!

Villa Kos og Kaos sa...

Du verden for ett spennende prosjekt!
Så igjennom albumet ditt jeg også...
masse arbeid ja, med det virker ikke som dere mangeler hverken arbeidslyst eller pågangsmot!
Dette kan jo ikke bli annet en supert!

Artig å finne gamle ting i veggene..den skjønnskrift boka var jo bare en kurositet da!
Kvikk den gutten!
Vi har også funnet gamle aviser da vi rev..
de var fra krigsutbruddet og lå så pent under mengder av lineolium..
vi er nesten sikre på at de var lagt der med hensikt som en historisk påminnelse.
Vi har også rammet de inn og hengt de opp i kjelleren.
(gav meg en blogge idè der...)

Skal i allefall bli spennende og følge utviklingen!
Ha en super tirsdag med eller uten arbeidshansker!
Klem Fra Gunn-Cathrine

Vinglefrøken sa...

Dumpet tilfeldig innom bloggen din, og har veldig lyst til å følge nysgjerrig med på oppussingsprosjektet deres - artig med historiske tilbakeblikk gjemt i veggene! :-) Vi har et gammelt stabbur på eiendommen der det også er lagret bilder, blader, aviser etc fra flere generasjoner. Artig å gå på "skattejakt" der. :-) Lykke til med Solhaugen!

Stubbetufsa sa...

Det er så artig å ta et gammelt hus i besittelse, pusse opp, planlegge, finne...Jeg forstår at dere koser dere med det!
Klem!

Helle : sa...

Tak for kigget af jeres nye hus, jeg vil følge med og se hvor flot I får det.

Det bliver skønt når det engang bliver færdigt. Sikke en udsigt !

Endnu engang tillykke med det.

Marit Johanne sa...

Det ser ut til å bli et deilig sted å bo, og så koselig navn på huset! Dere har en jobb foran dere, men så får dere det jo sånn dere ønsker det. Skal nok følge med. Og så morsomme funn dere fant i veggen :D

Hanne sa...

Å så spennede dette blir å følge med på!
God pinse.

Anonym sa...

Hei!
Det er litt av en jobb dere har kjøpt dere.
Blir kjempespennende å følge med dette.Artig å se bildene og lese ditt innlegg.Morsomt at den tidligere eier og sønnen hadde lagt blader inni veggen.Vi har ikke funnet noe i huset vårt under opp pussing.Huset vårt er bygd i -47!!
Lykke til med Hus-prosjektet og God pinse!

Bitt@mi sa...

Her blir det vel både koselig og flott etterhvert! Ja, det er viktig med det gode liv, og dere får nok mange gode kvalitets-timer her. Artig med de gamle bladene, forresten... Lo godt av den gamle skjønnskrift-boka:-D

Lunalu sa...

Hei!
Tusen takk for hilsen i bloggen min - kjempe kos at du stakk innom!!! De andre to bloggene mine....de er mest sånne prøve ut prosjekter...

Det er så spennende med oppussing! Og så artig å se alle bildene du har lagt ut - vil gjerne følge med videre og se hvor fint dere får det!!!!

Her er det grått og regnfullt - men håper du har en fantastisk dag!

Klem fra Lunalu

M sa...

Hei J,
så fantastisk morsomt å finne sånne ting i veggene!!
En venninne av meg pusset opp et makent hus på landet, en eiendom/hus som også hadde navnet Sol i seg......av spesielle grunner kan jeg ikke si så mye om akkurat det på blogg, men du kan sende meg en mail hvis du vil.
Huset hennes lå utenfor Bergen.
Klem, M