18. mai 2009

Er det så rart, egentlig?

Kanskje du vet, kanskje du ikke vet – vi har kjøpt hus på “landet”. Like i nærheten av den plassen hvor vi tidligere har tilbragt helger og ferier, der ligger vårt nye hjemsted. I den forbindelse er det ikke til å stikke under en stol, at mange synes det er rart at vi ønsker å flytte fra den sentrale plassen vi bor nå og “ut på landet, langt utenfor alfarvei”. For noen kan det kanskje virke rart at vi ønsker dette. Vi som har en lettstelt leilighet (som vi selvfølgelig akkurat er ferdige med å pusse opp…) Hva er det som gjør at vi ønsker oss vekk fra dette og ut på landet? På toppen av det hele har vi kjøpt et hus som trenger omfattende oppussing, men vet du? Vi gleder oss til å ta fatt på oppgavene.

 

DSC00806

 

Vart du skræmt no? Hehe, dette er ikke huset vårt, så galt fatt er det heldigvis ikke. Men det er endel oppgaver i huset som er ganske påkrevd, blant annet skifting av vinduer, ytterdører og etterisolering av hele huset. Vi har lagt en fremdriftsplan og håper at vi blir ferdig med restaureringen i løpet av seks måneder.

Men så tilbake tilbake til hva som driver oss til å flytte ut på landet. Svaret er ganske enkelt: Jakten på det gode liv. Dette begrepet er etterhvert blitt ganske velkjent og blir brukt i ulike sammenhenger. Det som er det gode liv for oss, er ikke nødvendigvis det gode liv for andre. Mennesker er forskjellige - takk og lov for det. For Trond og jeg, er det gode liv blant annet nærhet til sjø og fiske. Hva er vel bedre enn å tøffe ut på fjorden og nyte deilig frisk sjøluft? Der ute på fjorden kan Trond fiske, mens jeg kan hekle, lese eller gjøre slett ingenting. Jeg synes det er deilig å bare la tankene fare, kjenne duften av salt sjø, høre bølgene klukke mot båtsiden – kjenne hvor godt det er å leve. Vi vet vi er heldige og vi verdsetter slike opplevelser høyt.

 

DSCN3915[1]

 

Bildet over viser Trond og jeg på en av våre mange turer på fjorden. Båten vår “Troja” var vår første båt og jeg kan love deg at vi var ganske stolte av den, begge to. Nå er den båten solgt og Trond har fått realisert sin mangeårige drøm; han har kjøpt en snekke med “tøff-tøff-motor”. For å spare seg for masse arbeid, har han kjøpt en plastsnekke. Båten skal selvfølgelig døpes “Troja II

 

DSC02313

Matros Solfrid står klar til å fortøye båten. Flytevesten glimrer med sitt fravær, den lå inni båten…

 

En som ikke glimret med sitt fravær og som vi ikke har fått i garnet før, var denne lille krabaten her

 

DSC02185

 

Det er en sjøkreps; nam-nam. Denne karen her var imidlertid altfor liten. Hadde vi truffet på besteforeldrene hans og mange av dem – ja, da hadde vi fått et velsmakende måltid. Junior ble selvfølgelig sluppet ut i sjøen igjen. 

 

DSC02195

 

Se og nyt – det er bare fantastisk…

 

DSC02196

 

Naturen gir oss fantastisk rekreasjon – det er som balsam for sjelen. Den smører kropp og sjel og gir oss energi og styrke.

 

DSC02216

 

Dette har vært en veldig viktig del av livet vårt de siste 3-4 årene. Opplevelser som dette er livgivende for oss. Vi har på mange måter følt at livet ble “satt på vent” når vi var hjemme i byen og leiligheten. Vi ventet på at helgen skulle komme og vi omsider kunne reise ut igjen til paradiset vårt og nyte livet fullt ut. Tanken meldte seg hos begge to; hvorfor bare ha dette i helgene? Vi snakket med barna mine (de to som bor hos oss) og for dem var det også en spennende tanke. Jeg skal innrømme at datteren min, Solfrid, synes det var leit at hun måtte skifte skole og det er forståelig. Hun er imidlertid veldig utadvendt og kommer lett i kontakt med andre mennesker. Hun er en ressurs-person og har masse positivt å bidra med. Hun har besøkt den nye klassen to ganger og hun er heldigvis blitt godt mottatt – forhåpentligvis går denne prosessen uten store problemer. 

Da jeg var liten jente, elsket jeg å vasse i fjære og plukke småkrabber, reker og andre sjødyr. Eplet faller ikke langt fra stammen, for det liker Solfrid også. Selv om vi ikke skal vasse i fjæresteinene hver dag, tror jeg likevel vi kommer til å få et mer opplevelsesrikt liv.

 

DSC01000

 

Vel, Trond og jeg er handlekraftige personer begge to, så prosessen fra tanke til handling var kort for oss. Fra vi begynte å vurdere flytting til Huset dukket opp for salg, har det gått ett år. Nå er Huset snart vårt, vi venter bare på å overta det. Det er mange som har spurt oss om hvordan vi klarer å bare flytte vekk fra det vi har i dag. Til det har vi svart: “Det er nå vi lever og vi må våge å satse på noe som vi begge ønsker så sterkt”. Jeg har sagt det før, men kanskje ikke til deg. Vi har det så godt sammen at vi sikkert kunne bodd hvor som helst og vært lykkelig, men om vi får velge; ja, da vil vi velge å bo på denne øyen som er vårt paradis. Livet går så fort - vi må tørre å ta noen sjanser og følge våre innerste drømmer. Jeg vil heller angre på det jeg har gjort, enn å angre på det jeg ikke har gjort.

13 kommentarer:

Min stil sa...

Heisan du. For noen flotte bilder du har lagt ut. En virkelig koselig blogg du har. Jeg vil råde deg deg til å ikke høre så mye på hva andre måtte tenke og mene, men heller følge hjertet ditt og hva du vil og lyster.
Det kommer til å bli verd alt strevet til slutt!
Ønsker deg lykke til.
Klæm fra Susanne

Helle : sa...

Hej Jannickes

Først vil jeg takke dig for dine søde hilsner på min blog, det varmer.

Derefter vil jeg kun sige at jeg ved hvordan det er når man kan leve livet lige meget hvor, bare man er sammen. Sådan har vi det også her hos os, og vores paradis er vort sommerhus og vores lille rækkehus. Tak for dit rigtig skønne indlæg, og nogle rigtig flotte billeder.

Kram Helle

Villa Kos og Kaos sa...

Kjære jannicke!
For et nydelig,nydelig innlegg!!

Dere virker som flotte mennesker som har virkelig definert det som er viktig for dere..følger hjertet og gjør noe med det!!

Å leve ut drømmen sin, kan man noen gang angre på det? Jeg tror ikke det!
Vel kan ting forandre seg, kanskje andre behov oppstår..men som du selv sier: Det er det man IKKE har gjort man angrer mest på!!
Og så utrolig vakker natur...sukk!
Gleder meg masse til å følge deg og drømmen din!
Stor klem fra Gunn-Cathrine

Gamleheksa sa...

Kjempefint innlegg dette. Jeg har selv bodd i byen(både Oslo og Trondheim) og bor nå på bygda. Jeg bytter aldri verden! Å følge drømmen i den retninger bare så flott.

Jorids BestemorBlogg. sa...

Er sikker på at dere vil storkose dere på den fine øya og den nye heimplassen.
Tror det er riktig og lytte til sine drømmer og prøve dem ut slik som du beskriver det så godt selv i innlegget ditt.
Ønsker at du får ei flott langhelg Jannicke!!

Villmarkstausa sa...

Følg drømmen.Da blir livet innholdsrikt.....God langhelg i Paradiset;-))

Lykkelita sa...

Så spennende, jeg blir litt misunnelig! Vi har også kjøpt landsted, men å flytte dit er ikke aktuelt. Det er allikelvel en drøm for fremtiden:)
Så vakre oldemor-ruter du har heklet. Gikk det bra med heklekanten til pyntehåndkleet?
Ha en herlig langhelg.
Hilsen fra Elisabeth

Bodil sa...

Koseleg innlegg du har her:) Lukke til med flyttinga!

MajorogMeg sa...

Dere gjør det som Gubben og jeg har snakka om i årevis...dere gjør det faktisk!! Vi prater fortsatt...og drømmer!!! Dette skal formidles til Gubben promte!! Beundrer dere for dette. Vi trøndere er vel træge...men det er dette med jobb og slikt da...
Ønsker dere MASSE lykke til og klem fra meg:)

Marit sa...

Så fint innlegg å lese. Syns det er flott at dere følger drømmen deres. Vi bor i gammelt hus i byen, og har drømt om å flytte ut av byen i mange år. Nå må vi etterhvert flytte til noe enklere av helsegrunner for mannen min. Nesten alle vi kjenner som selger husene sine og kjøper leilighet flytter helt inn i sentrum her. Men vi håper å finne oss en leilighet i en av blokkene nær skogen, nå vil vi ihvertfall flytte nærmere naturen, om ikke helt på landet!

Mor og datter sa...

så fin blogg du har! koselig å lese! forsett med det ;-) åssen får du til, det med besøkende hittill og besøkende i dag.. er litt fersk forsatt jeg ;-)
ha en gooood helg!

Stubbetufsa sa...

Lykke til med flyttingen, Jannicke!
Jeg har hatt problemer med å få deg riktig på mine lister...

Mor og datter sa...

tusen takk for tipset! skal fikse det!!! :-)

hihi da går vi begge to å lukter godt vi da ;-) hihi Ha en fin uke!
-dattera-