22. jul. 2009

Lykkelig hjemkomst

I går var endelig dagen da mine to yngste skulle komme hjem igjen etter 14 dager i Bulgaria med pappaen sin.  De har kost seg på ferien og jeg synes det har vært godt at de har vært borte fra dette “rotereiret” av et hus vi har for tiden. 14 dager langtvekkistand, var likevel lenge nok…

Solfrid har fått nye solbriller og caps - her poserer hun som en rapper; kult med rappere…

 

DSC03024

 

DSC03029

 

Hun har også fått flotte fletter i håret; skikkelig fin. 

Jørgen kom hjem med fornyet og økt selvtillit etter å ha ordnet det slik at det norske (mest bergensere) publikumet på en bar, fikk inn TV-signaler og dermed kunne se Brann – Molde. Han fikk trampeklapp av gjestene i baren. At Brann klarte å vinne kampen  1 – 0, var ekstra moro. 

Foruten PC-duppedingser, er Jørgen som 19-åringer flest, glad i sengen og han synes det var veldig godt å komme hjem til sin egen… Borte bra, hjemme best.

 

DSC03033

 

… den som sover, synder ikke…

Jeg synes det var godt å få to fine, solbrune (men ikke brente) barn hjem igjen. Når jeg har snakket med dem i telefonen, har de snakket om gaver de har kjøpt til oss. Nå når de endelig var kommet hjem, var de ganske sprekkfulle av forventninger og ville helst gi gavene med én gang. Jeg sa at vi måtte vente til Trond kom hjem, slik at han fikk være med på overrekkelsen. Det var noen lange timer å vente…. Å, du verden som de hadde kjøpt gaver til oss. Trond fikk kapteinslue (til å bruke i båten), jeg fikk nydelige såper som ser ut som frukter, vi fikk selvplukkede skjell, vi fikk en miniatyr-skute – den tenkte Jørgen skal stå på en hylle av rekved.

 

DSC03031

 

Sist, men overhodet ikke minst; fikk vi et flott bilde av dem i gammeldagse klær. De var så staselige… gurimalla, jeg ble stolt som en høne (om hønen er stolt, eller er det bare hanen som er det?)

 

P7182073

 

Det var virkelig godt å få dem hjem igjen, godt å kunne klemme Solfrid godnatt (Jørgen med sine 19 år, er ikke så opptatt av klem og kos – her er det én klem og ferdig med det). Da min mor levde, husker jeg at jeg alltid likte å stryke hånden min over kinnet hennes, for hun hadde så myke kinn. Nå er det datteren min som har disse myke, deilige kinnene. Det er så godt å legge kinnet mitt inntil hennes og bare kjenne mykhet og varme – stille, stille, kan vi sitte slik… kinn mot kinn og kjenne hvor glade vi er i hverandre.

Ønsker deg en fin dag i “sommer-Norge”.

Klem fra Jannicke

8 kommentarer:

MajorogMeg sa...

Det er med tårer i øynene jeg leser innlegget ditt:) Så nydelige barn du har Jannicke, og selfølgelig er det godt å få dem hjem igjen:) Flotte gaver hadde de med også!!
19-åringen er vel ikke mest opptatt av å få klem av mor nei..hehe..men det går over om noen år:)
Nyt dagene og klem fra meg:)

Tovepia sa...

Skjønner det er stas å få hjem sine nydelige barn;) 14 dager er lang tid, greit med barnløshet en stund, men man merker det som dagene går at her er det noe som mangler;) Kos deg med dem, plutselig flytter de ut;)

Helle : sa...

Sikke et dejligt indlæg du har skrevet, tak fordi du deler det med os.

Det er dejligt nå de unge mennesker selv finder ud af det med at det er godt ude men hjemme bedst. Det er nogle skønne unger du har ;-)

Lunalu sa...

For noen skjønne unger du har!!!! Og fine gaver har de kjøpt!!! Det gammeldagse bildet var jo nyyydelig!!!
Det var så fint innlegg du har skrevet, tusen takk for at jeg fikk ta del i gleden over hjemkomsten!!!
Stor klem fra Lunalu

moni sa...

så vakkert innlegg og jeg skjønner godt gleden med å få hjem dine skjønne barn:)

Klart jeg viser klokka når den er kommet i hus:) Er veldig spent på hvordan den ser ut selv jeg hihi

klem monica

Solfrid sa...

Det var et veldig shønt og nusselig du hadde skrevet inn der- Mamma ! Jeg likte godt det bildet når Jørgen sov ;- )) He he .. Det var også et nudelig(det skal stå nudelig ;-) )bilde av gavene:- D)

Så jeg har arvet kinnen til Mormo .. Fint bilde tok av meg med capsen og sol-brillene ;-))

Klem Solfrid xoxo

Marit Johanne sa...

Skjønner godt at det var fint å få hjem disse to flotte ungene. Så fine fletter datteren din hadde fått! Og så koselige gaver de hadde kjøpt.

Hanne sa...

Det er alltid godt å få hjem sine barn etter de har vært borte en stund. Også så flott bilde av dem i de gammeldagse klærne.
God helg.