22. nov. 2009

Iiiiinteriør

Jeg har skrevet det i bloggen tidligere denne helgen, at jeg har hatt mye å gjøre de siste ukene. Jeg har derfor valgt å lage ABC-innleggene mine fra Huset. Min I står for interiør. Kanskje litt begrenset, men om du har lyst til å se på andre ABC-innlegg, kan du klikke her.

Trond og jeg har en innspurt for å bli ferdig med så mye som mulig i Huset før jul. Det innebærer endel malingsarbeid. Jeg liker ikke å male, eller rettere sagt; jeg fordrar ikke å male (I hate it!!!), men nå har jeg tatt meg selv i nakken og svingt penselen. Oljemaling må jo som kjent tørke ett døgn mellom strøkene, så nå har vi noen halvferdige maleprosjekter.

Denne benken var svart (stilig det også, men i gangen hvor denne benken skal stå passer det best med hvit) De hadde ikke flere hvite igjen og visste ikke om de ville få dem inn igjen… søren også, jeg ville ha akkurat denne benken – jaja, jeg får male den da…

CIMG0694

 

For mange år siden fikk jeg dette gamle skapet, den gangen lutet jeg det – nå skal det bli hvitt

 

CIMG0639CIMG0696

 

Jeg har tatt ut det gul-brune glasset i døren og skal sette inn hønsenetting istedenfor, da vil man jo se tingene som er inni skapet også. Har to glassknotter som jeg tenkte å bruke på dette skapet.

Trond har et annet nydelig skap som er utskjært for hånd – skapet er laget av svigerfar og er et syn. Det var i utgangspunktet ubehandlet furu, så i løpet av de 12-14 årene som har gått, har det gulnet veldig. Vi har lenge fundert på hva vi skulle gjøre med skapet og nå har vi kommet frem til noe. Det får briste eller bære, om det brister – ja, da får vi male det på nytt. Vi har malt to strøk med oljemaling og skal ta på lasur i sølv… vi er veldig spent på hvordan det blir, men vi tror det blir supert…

 

CIMG0695

 

Det er to dører på skapet, men de ligger til tørk og kom ikke med på bildet…

For noen uker siden var jeg på den lokale gjenbruksstasjonen, der var det en mann som skulle kaste dette nattbordet – jeg spurte pent om jeg kunne få det og det gjorde jeg. Nå har jeg limt og sparklet på det og nå skal jeg male det hvitt. Skal sette på hjul og fin knott og så skal det inn på Solfrid sitt rom.

 

CIMG0692 

 

Sist, men ikke minst holder vi på med trapp og gelenderet på trappen. Vi har skiftet ut sprinklene og maler dem; Youhuuu! Kjedelig arbeid, men det blir knallbra. Trappen blir malt i 80 glans og den blir et blikkfang.

 

CIMG0697

 

Innimellom malingsarbeidet skal jeg også jobbe (må jo ha litt pæng, dumt med tom pæng-pong), snikre på Huset (jepp, jeg er utnevnt til ass. spikre-kledning-slåer – jeg har til og med fått eget belte til å henge hammeren i når jeg ikke hamrer), være mamma (ser på meg selv som en rolig og grei mamma), spise (jeg innrømmer det; jeg er bortskjemt med en mann som lager himmelsk god mat, så jeg slipper stort sett å lage den), strikke og hekle (må jo slappe av litt…). Midt oppi dette, skal Trond og jeg også ta vare på hverandre (vi er heldigvis utrolig flinke til å kose oss sammen – det skal jeg skrive et innlegg om i morgen)…. men gjett om jeg gleder meg til jeg er ferdig med siste penselstrøk…

Nå skal jeg legge meg – tenk om jeg kan drømme at vi ligger på en herlig sandstrand med paraplydrink i hånden…. aahhhh; herlig, men jeg får vel heller mareritt om at trappen er malt rosa

post signature

13 kommentarer:

Mia sa...

Du har en del måleprosjekter ser det ut som, men fördelen när allt ska målas vitt är nog att du slipper tvätta penslen mellan gångerna ;)

minishabby sa...

Nå ble jeg inspirert til å ta vekk den gulan glasset jeg har i skapet i kjøkkenet. Har liksom ikke fått meg til det men så det plutselig for meg med hønsenetting. Takk for inspirasjon:)
Trappa deres blir jo knallbra. Vår står fremdeles og venter på oss - halveis ferdig. Det bare stoppa opp.
GLeder meg til å se etterbilder:)
Ha enf in mandag.
Klem Elin!

Anonym sa...

Det hjertet er fullt av renner munnen (les: bloggen) over med. Det er slik det skal være, det. Jeg avskyr også å male, men etter jul SKAL jeg svinge kosten noen steder.

Gamleheksa sa...

Kjempefint I-innlegg. Må si dere er flittige. Slik pirkemaling er jo såååå kjedelig, men det blir jo fint da. Jeg skulle ha malt trappa, men har enda noen minner fra sist, som ikke gjør det fristende:)

Anonym sa...

Herlighet så flinke dere er. Men det blir jo veldig fint når en bare blir ferdig. Håper dere rekker alt dere skal før jul.. Ikke glem å kose dere litt også
Ha en fin dag videre.

Marianne

Living next to me sa...

mange flotte ting som du maler , og en får tid til å tenke på alle "fy" tingene i huset, du vet fra da alt skulle være furu ...jeg nesten kasta det,men takket være Irina så kom vi på bedre tanker men ikke lenger enn tanker dessverre , ting tat tid , ting skjer som en ikke kan forutse...Men stilig ble det...
F.

MajorogMeg sa...

Hjelpe meg som du holder på..men så utrolig fint det blir da!! Jeg hater også å male..men maler allikavel. Skapet med utskjæringer ble utrolig vakkert.
Trappa ble skikkelig blikkfang ja, råstilig. Viktig å huske hverandre mens det står på som værst:) Men tenk så deilig å feire jul i nytt og pent hus:)
Ha en flotters dag, her skinner sola. Major skal til vet. først kl. 18 i dag..
Klem fra meg:)

Marit Johanne sa...

Interiør er et bra ord! Det er rart så mye maling gjør! Ting forandrer helt karakter. Jeg må nok se etter den hylla mi på loftet, hvis jeg bare finner et sted å henge den. Jeg har akkurat malt kjøkkenet fra sterk grønt til caffe latte. Men hysj, det er hemmelig! Det skal være overraskelse til yngste sønn når han kommer hjem på juleperm fra militæret. Han skal overta huset om et års tid, og vi var enige at jeg skulle male kjøkkenet i den fargen før han overtar. Nå skal jeg knytte et rødt bånd på kjøkkendøra med en lapp "Til Thomas" :)

Petunia sa...

Kommer du og maler hos meg når du er ferdig hos deg... kan godt vente til etter jul;)
Det blir jo så fint!!!
Bare en liten påminnelse:
Husk å linke direkte til ukens bokstavinnlegg på mr. Linky så slipper folk å lete etter innlegget. Det er greit i dag med bare ett innlegg over, men om noen uker er det kanskje 10 innlegg før i innlegget ditt kommer og da gidder ikke folk å finne det. Det skal jo være et lite "oppslagsverk" dette;)

karna sa...

For en maleinnsts du/dere legger ned, blir sliten bare av å tenke på alt som må gjøres FØR en kan male. Og maling er kjedelig. Takk for titten, ordentlig koselig blogg.

Melusine sa...

Jeg liker heller ikke denslags maling, og har en trapp som burde hatt litt fornyelse, men jeg orker ikke tanken. Skjønt, ved å se hvor flott dine møbler og da særlig trappen er blitt etter noen lag maling fikk jeg lyst til å gjøre en innsats :)
Ha en fortsatt fin uke!

TorAa sa...

Du må da ikke finne på å si at "interiør" kanskje er litt begrenset. Snarere tvert i mot.
For hva er det ikke vi som bor her i det høye nord virkelig er opptatt av?
Se bare på floraen av magasiner, blader, bøker, avisartikler og nå også TV-programmer med fokus på Interiør. For ikke å glemme Bolig-annonsene.
Og har vi gjester til hageselskap, og været slår seg vrangt, må vi inn i interiøret.
Det er ikke det minste rart vi er opptatt av det.
Og du gjør det bra.
Men husk, det er ikke flaut og innse at eget interiør alltid er fristende og også nødvendig å endre - nesten som årstidene.

Inspirerende innlegg. Du ser jo jeg ble engasjert. Hurra

Marco sa...

Great job, they look like new after painting them