12. jan. 2010

Fra trehvitt til hvitt

Jeg hadde et gammelt skap som jeg ikke har brukt på noen år, men jeg har heldigvis ikke kastet det i løpet av de to-tre store rydde-/kastesjauene som har vært i årenes løp.

 

CIMG0641 CIMG0640

 

Slik så skapet ut og trengte sårt litt oppfriskning. Jeg fjernet det gyldne glasset og gjorde det som jeg absolutt ikke liker; male. Huff og huff, jeg har sagt det før, men må bare gjenta meg selv; jeg er så glad jeg ikke utdannet meg til maler – noe så kjedelig som å male. Jeg finner på 1001 unnskyldninger for ikke å male, men jeg kom meg i mål til slutt; Juuhuuu!!!

Slik ble dette skapet…

 

DSC03467 DSC03479

 

Jeppedijepp, jeg er fornøyd (kunne ikke ha veggen som skapet henger på med på bildet, for den er IKKE fin, du skimter nok av den under og over skapet på bildet til venstre. Men det kjem, det kjem… (sant, Trond…. blafrer med øyenippene….)

Et annet skap som har fått seg en aldri så liten makeover,  er dette…

 

Diverse   håndarbeid 042

 

Jeg tok naturligvis  “før” bilde, men dette klarte jeg å slette… fort gjort… Dette bildet var det beste jeg fant av skapet. Det er forresten fra vår forrige boplass. Skapet er et praktfullt stykke håndtverk. Det er laget av svigerfar, han har tidligere jobbet for “Krogenæs”. Skapet var veldig fint slik det var, men ettersom det er ubehandelt furu, var det etterhvert blitt veldig mørkt. Det krevde veldig mye lys og utskjæringene “forsvant” i det mørke treet. Trond og jeg har lenge ønsket å gjøre noe med skapet, men vi har ikke visst hva… Vi endte opp med å male det hvitt og deretter strøk jeg på sølv-perlemor-dekor. Beslagene sprayet jeg med sølv-lakk.

Slik ble det…

 

DSC03469

 

Det ser kanskje veldig blankt ut, men det er bare gjenskinn fra blitsen.  Det som er prikken over ién, men ingen tilfeldighet, er at veggfargen (Sand) harmonerer så fint til skapet. På tallerkenhyllen i skapet, har jeg satt opp gamle, oddefat. De to barnetallerknene (nr. 2 og 4) kommer fra barndomshjemmet mitt og er velbrukte av både mine søstre og meg.

 

DSC03470

 

Flotte detaljer – her kan en snakke om presisjonsarbeid.

Furu er koselig, men det er nå jaggu fint med malte tremøbler også – synes vi.

Nå er det “Grey´s Anatomy” og deretter “Medium”; gleder meg. Tirsdag er TV kvelden min. Nå kom den snille mannen min med en kopp te til meg (grønn, naturligvis…må jo være litt sunn). Takk for oppmerksomheten - ha en fin kveld.

post signature

16 kommentarer:

Birgitta sa...

Vilket underbart skåp du fått när det blev målat. Jag älskar det och vilka fina utskärningar det är. Duktig svärfar du har.
Det andra skåpet blev också fint när du fick måla det.
Kram Birgitta

Ingrids Strikkeri sa...

Jøsses Jannicke det var jo bare helt digg;)
Det ble bare så utrolig fint;) slitan;)

MajorogMeg sa...

WOW...dette ble flott, alt sammen. Tøft gjort å male det gamle treutskjærte skapet, men jaggu ble det flotters.
Tenker på alt vi kastet iforbindelse med flyttingen hit...alt skjedde så fort..noe kunne vært spart.. For ikke og snakke om alt jeg har solgt for en billig penge..usj ja:) Dine prosjekt ble iallefall vakker:) Det gleder meg:)
Kos deg med dine bacon-stekte:))
Stor klem:)

Josefine sa...

Heisan..

For en flott makeover! Skapene ble som ny, utrolig hva litt maling gjør...

Så herlig og vårlig header du har også, til å bli glad av:) Klem fra meg

Anonym sa...

Hei du !

Ja, innimellom kan man jo være veeeldig gled man har klart å begrense kaste og ryddeiveren litt. Plutselig dukker det opp igjen noe som man har bruk for, ikke sant ? ( Må nok innrømme at det motsatte har skjedd også...)

Skapene ble kjempefine hvite ! Godt jobba !

M sa...

Hei hei, liten tid for blogg for min del, derfor har du ikke hørt fra meg på en stund...
Virkelig flotte skap, så fint pusset opp!
Ha en fin dag, klem, M

Emmas utsikt sa...

Bra jobbet! Det ble veldig fint!

klem
Emma

minishabby sa...

Gud bedre noe så lekkert!! Det første skapet er akkurat sånn som jeg er på leiting etter til badet vårt. Og det andre ble jo bare en drøm da. Heldige deg som har så flotte skap! Flink til å male er du også, selv om du ikke liker det;)
Ha en fin dag i dag.
Klem Elin!

Torilpia sa...

Det er kanskje ikke så gøy å male - men når man ser hvilket resultat det ble - lekkert - må man jo bare bli fornøyd :o)

Begge skapene ble flotte ... litt av et treskjæringsarbeid som var utført på det siste. Veldig spesielt å ha et slikt skap :o) Lekkert med perlemorskimmer .. :o)

Ha en super onsdag - klem!

Jeanette Jess1 sa...

Så flotte de ble, jeg håper det kommer litt lyst til å jobbe inn dørenen her en dag og...det er mye sofa og pc for tiden... ;o)

Tovepia sa...

Du, det ble lekkert!! Måtte vise gubben det siste skapet, for han skjærer i tre, og vi har en del store slike møbler hjemme:) Så skikkelig artig å sjå..han måtte innrømme det ble fint!!
Ha en gos kveld og klem;)

Nikoline sa...

Det er jo nesten utruleg kva ein boks maling kan utretta! (Ja,den må jo sjølvsagt ha litt hjelp frå ei hand og ein pensel også...) Eg skal starta malingsprosjekt på spisestuemøblemang når det berre blir litt mildare vær!
Ha ein fin kveld:0)

Nostalgia sa...

Takkf for koselig hilsen på bloggen min :-)

Vår Bichon Frise har blitt 4 år og er en stor og kraftig gutt. En herlig hunderase dette, vi har hatt en tidligere som vi fikk da han var 8 år. Han var desverre dårlig "oppdratt" og spiste overhodet ikke hundemat, skulle sitte fremme i pasasjersetet når han kjørte bil, kunne ikke være alene hjemme osv. Bamse er den rake motsetning :-)

Skapene dine ble utrolig fine, fantastisk resultat med maling ! Perlemorfinish på skapet med utskjæringer gjorde susen. Utskjæringene fortjener å komme frem.

Ønsker deg en fortsatt fin kveld og en fin torsdag :-)

Klem, Nostalgia

Linda sa...

Jeg blir like imponert hver gang jeg ;O)
Litt maling gjør underverker!!
Skapene dine ble knallfine begge to!
Vet du jeg liker å male jeg ;O)...men innimellom blir jeg lei.
Men etter en pause må jeg igang med et nytt prosjekt.
Har planer om å gå løs på det gulnede panelet på hytta til sommeren!

Ha en fin morgendag!
Klem fra Linda

Anonym sa...

er d mulig spørre hvilken hvit farge du har på krogenæs skapet?

Beth sa...

Ja, her fant jeg skapet ditt ja...
Du verden såå flott det ble?
Og den perlemor dekoren gjorde det helt lekkert!

Klem Beth...