14. jan. 2010

Luddige Ikea

Leste i bloggen til Lotta at Ikea skulle ha saueskinnsteppet “Ludde” på tilbud til 179,- (ord. 279,-).  Yes, me like, et slikt vil jeg ha. Ettersom jeg må kjøre i overkant av fire mil hver vei for å komme til Ikea, ringte jeg på fredag i forrige uke og spurte om de kunne legge av ett til meg, slik at jeg ikke kjørte forgjeves. “Nei, det har jeg dessverre ikke mulighet til, men det er ikke noe problem for vi får inn tepper både i morgen og mandag”, svarte Ikea-damen med hyggelig stemme. Jaja, jeg måtte ta sjansen på at de hadde dem mandagsettermiddag. Etter jobb og skole, reiste Solfrid og jeg avgårde på shopping. Bare en liten digresjon; det er mye kjekkere å reise inn på shoppingturer til “by´n” nå når vi ikke lengre bor der. Og enda bedre når vi kommer hjem igjen. Vel uansett; til Ikea det bar.

Da vi ankom folkemylderet og Ikea, så jeg tilfeldigvis en dame som bar en blå Ikea-pose med herlige “Ludde” hengende litt ut på kanten. Puuh; godt, de har dem. Solfrid og jeg strenet avgårde til tekstilavdelingen og der så jeg plakaten “Ludde saueskinn 179,-“  og kurven under var TOM!!! Nei, det er ikke mulig. Jeg gikk rolig bort til tre personer i blågule kläder og spurte forsiktig om de virkelig var tom for “Ludde”. “Ja”, svarte den ene av dem med et smil – “det har gått vanvittig av dem”.  “Ååååneeei, det var dumt” svarte jeg så behersket som jeg klarte – hadde mest lyst til å trampe i gulvet som en trassig treåring og skrike “Jeg vil ha Ludde teppe og jeg vil ha det nå”! Jeg fortalte ihvertfall at jeg hadde ringt og spurt om de kunne legge av ett siden jeg hadde så lang vei, men at jeg fikk til svar at det ikke var nødvendig siden de skulle få inn så mange. “Huff, det var leit”, fikk jeg til svar. Ja, hva annet kunne de si? Slukøret gikk vi bort for å se på en trepersienne. Tenkte å ha en slik i det ene stolpevinduet som vender mot naboen. Da kan vi trekke den ned om kvelden. Vel, vi fant noe som var bedre enn trepersienne; en hvit rullegardin som slepper inn lyset, men hindrer innsyn. En lampe som falt i smak, ble også plukket med.

 

CIMG1137

 

Rullegardinen jeg kjøpte henger bak perledingsene; lurt? Jeppedijepp! Lampen ga et mykt og behagelig lys.

Puuh, turen ble ikke helt forgjeves likevel. Vi tok turen innom “Billigkroken” og hva fant Solfrid og jeg der? Jo, der fant vi “Klobo” 2-seter sofa. God å sitte i, men akk så skitten. Den var i utgangspunktet priset til halv pris; 498,- men siden den var så skitten fikk jeg prutet den ned til 398,-. Billig for en sofa, men før vi bestemte oss endelig, ville vi ta turen opp på sofaavdelingen for å se på “Klippan” som vi egentlig hadde sett oss ut. Solfrid og jeg tråklet oss gjennom Ikea til sofaavdelingen og fant “Klippan”. Hun synes imidlertid at den på “Billigkroken” var bedre å sitte i, så da var valget enkelt. OK, vi skulle gå ned igjen til “Billigkroken” da Solfrid oppdaget en kurv med….. “LUDDE” – hun er verdens beste datter; tenk å gjøre moren sin så glad. Jeg kjøpte to og Solfrid kjøpte ett for egne penger. Da vi skulle tilbake til “Billigkroken” møtte vi tilfeldigvis på den ene av de blågule… jeg fortalte lykkelig at de hadde 10-15 “Ludde” på sofaavdelingen. “Så nå er jeg glad og fornøyd”. “Å, så bra” – kvitrer hun, og vet du… jeg fikk inntrykk av at hun var glad på mine vegne.

Mine “Ludde” tepper må vente litt før de blir lagt på plass (må sy et madrasstrekk først), men Solfrid har fått det på plass.

 

CIMG1121

 

Her ser du sofaen til 398,- Flekkene fikk et ublidt møte med “Vanish”… borte!

Eplet faller ikke langt fra stammen….Solfrid har, i likhet med meg, stor interesse for interiør. Hun kjøpte seg telysestaker, vase og blomster. Er ikke dette en koselig sofakrok på et ungpikerom, så vet ikke jeg…

 

CIMG1126

 

CIMG1124

 

Like før jul, kjøpte den unge frøkna seg også en saccosekk i sølv; dritstilig! Du skimter den i høyre hjørne på bildene ovenfor.

I mange år har ungene fått velge mellom lørdagsgodt eller 50,- hver. Solfrid har ofte valgt 50-lappen og når hun har spart litt penger, kjøper hun seg gjerne småting til rommet. En av hennes yndlingsbutikker er “Lysstøperiet”.

Alvene har jeg kjøpt til henne, resten har hun kjøpt selv

 

CIMG1132

 

Alvene er bare nydelige… sarte og fine

 

CIMG1133

 

Helt til slutt, vil jeg vise et bilde av nattbordet som jeg fikk på gjenbruksstasjonen. Det var slik…

 

CIMG0692

 

Med litt maling og ny knott, ble det slik…

 

CIMG1131

 

Joda, den unge frøkna er veldig fornøyd med rommet sitt (skulle nett bare mangle…). Håper at Trond og jeg blir fornøyd med vårt når det står ferdig. Vi har startet på det nå, men det er en annen historie. Ønsker deg en strålende helg…

post signature

20 kommentarer:

Jeanette Jess1 sa...

Så masse flott dere fikk i da, og det var jo bra at dere fikk med noen skinn når det var derfor dere dro. Hadde en kriseplan på gang her,men fant ut iløpet av innlegget at du berget -

Skjønner godt at hun er fornøyd med dette rummet,ja ;O)
Det var kjempefint, ett skikkelig drømmerom for en flott jente ;o)

Sommertid sa...

Heisann ! Grattis med 1 årsdagen på bloggen i etterskudd. Vi hadde visst dengangen de samme tankene, bare at jeg var litt "treigere".
Så bra at turen til Ikea ikke ble helt forgjeves. Å dra til Ikea er for meg et mareritt og et nesten forventet migreneanfall etterpå, så du kan si jeg aller nødigst drar dit.
Så om jeg kan så lar jeg andre dra dit og får med seg en handleliste fra meg.
Det ble riktig så flott på jenterommet, og det er koselig at jenter liker å pynte littegrann.
Ha en flott helg sammen med familien.

Mira sa...

Hyggelig lesing her hos deg. Godt dere fikk tak i "Ludde" da.

Si til Solfrid at ho har et kjempe fint rom!

God helg til alle dere!

Klem fra Mira.

Marit Johanne sa...

Så flott at dere fikk tak i Luddeteppene som dere egentlig dro for. Det ble jo mye annet fint også. Rommet til datteren er kjempekoselig, morsomt at hun også har interesse for interiør. Ha en riktig fin helg!

Tovepia sa...

Jeg ble også glad når jeg fikk lese at du fant Ludde:D
Skulle vært og kjøpt slik rullegardin selv.
Nydelig rom din datter hadde, hun er flink til å gjøre det fint og koselig rundt seg;)
Ha ei riktig god helg og klem fra meg;)

Gamleheksa sa...

Tenk at alt ble til det beste på turen din. Det SKAL nesten ikke gå så bra når man handler på IKEA da ;) Den jenta der har det i blodet. det må være morsomt å få være med å innrede nytt rom når en har så godt lag med det.

Klem og god helg.

MajorogMeg sa...

Ah...enda bra du fikk tak i Ludde, har 2 selv men jeg betalte 279!!
Eplet faller ikke langt fra stammen ser jeg:) Jenta har virkelig sansen:) Gøy:) Regner med hun har det ryddig på rommet sittogså? Saccosekken var råstilig!!
Nattbordet ble også kjempefint. Blir spennende å se deres soverom nå da.
Jeg må prøve og komme igang igjen jeg også..puh.
Jeg tror forresten det ikke går an å komme helt tomhendt ut fra Ikea, noe havner i nettet uansett:))
Ha en flott fredag, klem fra meg:)

Kjerstin sa...

Så bra at turen ga resultater likevel:-) Kunne tenke meg de Ludde teppene jeg og.

Therese sa...

Fant den fine bloggen din på tur i Blogglandia - og jeg ser at vi har noen felles blogger vi frekventerer, det er et hyggelig sammentreff!

Jeg har lagt meg til som følger, for her var det mange fine ideer og positiviteten jeg liker :-)

Ha en herlig helg!:-)

Drømmedama sa...

For en lykkelig dag på IKEA!! Ludde er bare helt herlig, har et sånn jeg også. Utrolig koselig rom. God helg til dere.

Drømmedama sa...

obs...noe av meldingen forsvant på veien. Ville bare skryte av datteren din som er så flink å spare og innrede. Koselig blogg du har. kommer gjerne innom igjen.

Therese sa...

Takk for kjempekoselig hilsen på bloggen min! Det satte jeg stor pris på :-)
Glemte å kommentere Ludde--ønsker meg et par sånne selv, av alle ting glemte jeg det sist vi var på IKEA.

Herlig rom datteren din har - flink jente!

Klem, Therese

Stubbetufsa sa...

Artig å høre at det kan være givende på Ikea!
Jeg har vært på Ikea i sommer, sørpå et sted, men jeg ble så sint, for jeg måtte gå og gå hele løpet gjennom alt når jeg først var kommet inn, så det ble ikke noe kjøp på meg, nei...
Kan ikke med slike butikker...

Ingrids Strikkeri sa...

Flott innlegg..Og hvilken beherskelse du har da, he he..;)
Og hvilken glede dere må ha hatt av turen når jeg ser alt det fine dere har kjøpt med hjem;)
Veldig veldig fint;)
Takk for titten hjemme hos dere og en gledelig helg;)
klem fra Ingrid

Torilpia sa...

Å så koselig rom .. den som hadde vært tenåring i dag da .. med Ikea og greier .. *sukk*
Er redd mine ikke er overvettes interessert i å ordne rundt seg .. dataen og vennene er viktigere :o/ Tenk å kunne kommet inn på et ryddig jenterom innimellom også .. et sånt rom som dette. Tror jeg skal vise det til 17 åringen når hun kommer i kveld.

Ha en fantastisk helg - klemmer :o)

Guttemamma sa...

Kjempefint nattbord også ble jeg glad over å høre at vimpelen falt i smak!!
vet du,jeg fyrer meg opp av å lese ikea-historien din...men glad det ordnet seg allikevel. Har jo ALDRI den er kommer for og utrolig firkantet på service,...
ja ja,god helg og god natt!
klem

jannes hobbykrok sa...

Du aner ikke hvor mye jeg ønsker meg et jenterom å pynte akkurat nå...dette ble helt lekkert!
Janne

Lykkes Hjem sa...

Heihei!
Tusen takk for hyggelig kommentar om stua vår :)

Ahh,så godt historien endte godt. ble rimelig engasjert her jeg satt. hihi..
Ja,skjønner godt at datteren din er fornøyd med ungdomsrommet sitt. Så koselig et rom. tenker meg hun er stolt.

Nydelig tapet dere har i stua må jeg si. Og for et flott skap du har pusset opp lenger ned her. FINT*

Ha en flott helg videre
Klem fra meg*

Huset på øya sa...

Så bra at dere fant Ludde til slutt. Uansett opplever jeg det som vanskelig å ga fra IKEA uten å kjøpe noe - selvom de er utsolgt for det jeg skulle ha i utgangspunktet *ler*

Ungpikerommet ble kjempekoselig. Grattis m ny sofa og! God lørdagskveld! klem Vibeke

Hulda sa...

Så mye fint du viser på bloggen din. Likte godt det skapet du har pusset opp, og satt hønsenetting på dørene. Stilig!

Husfruas Memoarer