5. feb. 2010

Heldige meg ….. som har fått pynteklokke

Kanskje det ikke er det rette ordet for det, men du vet en sånn glassklokke som man setter over pynteting og diverse stæsh.

Jeg har veldig lyst på et stettfat å ha pynteklokkedingsen på, men det får bli en annen dag og en annen lønning – jeg har ihvertfall fått en slik klokke i hus og er fornøyd med det.

 

DSC03704

 

DSC03702

 

Så må jeg vise deg noe som ikke er smashing og dekorativt, men du verden så praktisk. Da vi skulle anskaffe oss ny ovn i Huset, vurderte vi lenge og vel om vi skulle kjøpe pelletsovn. Vi endte opp med en rentbrennende vedovn. Nå godt ut i den kaldeste vinteren på vestlandet som man kan huske, er det begynt å bli smått med ved rundt omkring. Vi har vel ved til og med neste uke, men da er det slutt.

Nå er vi jo striler på landet og var en tur innom Felleskjøpet og hva fant vi der? Jo, en pelletskurv til å sette inn i vanlig vedovn – Jippi, hey hey! Vi kjøpte kurv og 4 sekker med pellets. Funger som bare tusan, nå er det godt og varmt i stuen og til min store glede; mye mindre gris og søl enn med vanlig ved.

 

DSC03683

 

Vi kommer naturligvis til å brenne mye med ved også, men det er jo greit å ha et alternativ – ikke sant? Det er jo også ganske sytalaust; fyll opp i kurven, tenn på og det brenner i fire timer.

Slik ser det ut på avstand…

 

DSC03700

 

Jeg hadde egentlig tenkt å kjøpe en bukett med tulipaner til helgen, men fant ut at jeg heller ville kjøpe en potteplante. Jeg sto mellom denne og en annen blomst som  jeg ikke vet navnet på. Jeg spurte damen i blomsterbutikken hvilken blomst hun ville anbefale til meg med mine brune fingre. Hun så litt oppgitt på meg, men anbefalte meg denne. Hun fortalte meg også at den kan plantes ut i krukke til våren. Da jeg fortalte det til mannen min, fikk han seg en god latter og ga meg en god klem. “Jaja, Jannicke – dersom den blomsten ikke er død, før du kan plante den ut i krukke til våren – ja, da skal du få en premie”. Hmmmm, den som ler sist ler best, sier jeg …

PS: Gode råd mottas med takk…

 

DSC03693

 

post signature

16 kommentarer:

Lottas Himmelrom sa...

Ah herlig innlegg! Hva underbar klokke..Heldige du! Greit med alternativer til ved da..har det vi og;) Koselig du har det...
Ha en fin helg:)

Klemmer til DEG

jeanette-jess1 sa...

Så kjekk den pelletskurven var,den er det vel verd å prøve...Var den dyr? Og fikk dere kjøpt pellets på felleskjøpet også?

Petunia sa...

Hei du!!
Takk fro beskjeden angående linken. Den er nå ordnet.
Vi har vurdert pellets ovn, men jeg husker ikke å hvorfor det ikke ble noe av. Får spørre gubben. Det var han som styrte med det. Men det er snart slutt på veden, så noe må gjøres. Vet ikke om det er tørr ved å oppdrive i Bergen.
Flott pynteklokke. Burde ha en slik over PCen når den ikke brukes, så blir det ikke så mye støv;) Hihi!

Familien vår sa...

Hei på deg!

Tittet innom bloggen din for første gang i dag, og det blir nok ikke den siste.
Kjempefin blogg du har. Veldig fin den pynteklokken du har fått tak i ;DD

Ha en fotsatt fin helg.

Hilsen sendes fra
siri

Hespe sa...

Så fin pynteklokke du har fått deg!! Har en liknende selv, og den får stadig ny stæsj :o)
Hi, hi - høres ut som vi har like brune fingrer du og jeg, jeg bare får det ikke til!!!

Strålende helg til deg!

Klem fra Hildegunn

Sommertid sa...

Hælla Østfoill og løvinna stikker innom her på lørra's morran. Ser du har tatt fine bilder her av pynteklokke, blomst og ikke minst din variant av pelletskjele.
Vi kjøpte i 2002 en pelletsovn..står i kjelleren og varmer godt oppover i etg da vi har åpen løsning her i huset. Den varmer godt og vi fyrer stort sett bare med den, kjøper inn pellets på paller à 16 kg sekker. Mye mindre arbeid og ikke minst søl. Vi har en vedovn også, i tilfelle strømstans..pga pelletsovnen bruker pittelitt strøm for å få vifta på pelletsovnene til å gå rundt. Angrer ikke på kjøpet.

Nok om det..kjøkkenet mitt begynner å ta form her..men det er som alltid..noe som ikke passer helt og stemmer..så her må det litt justeringer til..Så idag kommer det en representant for å se over herligheta og foreta noen rettelser..håper vi.
Ha en fin lørra videre og kos dere sammen.

jannes hobbykrok sa...

Herlig innlegg,morsom lesning!Den pynteklokka di var råfin!!!!Kjenner så altfor godt til det der "en annen lønning" begrepet...
Ha en toppers lørdag!
Janne

Tovepia sa...

Slik pelletskurv har jeg ikke hørt om, så praktisk ut.
Glassklokka er bare nydelig, her kan du skifte innhold og det ser så lekkert ut.
Vern om planten og ha ei flott helg;) Klem fra meg;)

Lunalu sa...

Så smart med en pelletskurv til sette inn i vedovnen! Det har jeg ikke hørt om før! Men jeg tror heldigvis vi har ved til vinteren er over - krysser fingrene for at snøen/kulda er over i løpet av mars!!! I følge de flotte vårnedtellerene våre er det jo bare 42 dager igjen... en og en halv måned..!!!

Godt å høre at det ikke bare er meg som ikke har grønne fingre - jeg har nå bare planter som får vann hver fredag (ups - jeg må gå og vanne dem etterpå....) og bank i bordet, den eføyen jeg har nå, har jeg hatt siden september. Vanligvis dør de i løpet av noen måneder! En mor med 1000 barn holder fremdeles koken, litt småpjusk, men dog...
En gang jeg hadde kjøpt meg en fin blomst så putta jeg 100 kr i en krukke for hver uke jeg holdt den i livet (det koster jo å kjøpe buketter hver helg også...) Den holdt bare 2 måneder - men du verden så fine blomster jeg kjøpte etterpå... hi hi
Kos deg med blomsten du - uansett om den varer til våren eller ikke!
ps - kjempefin pynteklokke!
Klem fra Lunalu

Småbyliv sa...

Hehe, har dessverre ingen grønne fingre jeg heller - så ingen tips herfra :) Men de lekre nye "klokken" din, DEN likte jeg godt!! Kjempetøff den boleroen i forrige innlegget også...

Ønsker deg en fortsatt god helg!! :o)

Jeanette-Jess1 sa...

Hei igjen
Tenner du på tennbrikke nederst i kurven også fyller opp med pellets eller tenner du på på toppen...???
Har kjøpt jeg også i dag, men det sto ingenting om hvordan man går fram..

MajorogMeg sa...

Så smart med pellets:) Vi fyrer med blandingsved, gikk tom for bjørk, oser bare værre!!
Nydelig klokke, vakker var den.
Den blomsten ja...sørg for å redde den, så du vinner over Gubben din:)) Har desverre ingen råd og komme med:)
Ha en flott lørdagskveld, vi har hatt DET været idag:)
Klem fra meg:)

Ellens hobby sa...

Sånn klokke har jeg og ønsket meg...men det er morsdag snart..thi..hi..Kor kjempesmart med det pelletsgreiene. Såg ganske ok. ut også... Desse kommentarene er jo bare koselig fra våres menn...så skal vi vise at ja dette klarer vi. God helg til deg! klem

Guttemamma sa...

Jeg har tro på deg og planten:)
nydelig glassklokke du har fått,er veldig glad i sånne. Tror du har rett i det du skriver til meg, vi mobiliserer når beskjeden kommer uansett hvor fæl den er..men det med uvissheten er jo at en har håp da...
klem

Violetta sa...

Nydelig klokke! Slik ønsker jeg meg også. Kan brukes til så mangt, og det er alltid bra :) Jeg ble helt fasinert av denne pelletskurven. Virkelig smart! Skal være på utkikk jeg nå.

Du har det veldig koselig her! :)

Torilpia sa...

hihi .. litt av en utfordring .. :o) Kan nok ikke hjelpe deg med den planten .. men du finner helt sikkert noen som kan .. :o)

Herlig glassklokke .. :o) Har en diger Ikea-glassklokke med stettfat under jeg .. ikke så veldig dyr - men den krever litt plass ..

Pelletskurv var jammen ikke dumt .. jeg har jo ved - men ikke ferdighugd/oppkappet .. :o/