21. mar. 2010

Nå er det skuddpremie…

…. på meg. Hvorfor? Hvis du har en ledig stund skal jeg fortelle…

Ikke før har jeg sendt inn bilder til NIB av spiseplassen vår, så slipper jeg katten ut av sekken; jeg er ikke 100% fornøyd med spisekroken. Forvirret? Du er ikke alene, men la meg starte med begynnelsen av historien…

Pil i hodet

Stuen ble ferdig i oktober forrige høst, spisestuen montert samme måned. På kjøkkenet har vi ikke spiseplass, for erfaringsmessig blir det til at vi bare bruker den ene. Vi kjøpte en spisestue som matchet møblene vi hadde i stuen fra før; oljete eikemøbler. La det være sagt; jeg synes det er flott med oljete eikemøbler. Varm, fin glød og de har et nordisk preg. Spisestuen er veldig flott, stolene er gode å sitte på, men…. det er ikke en innertier. Og det er lov å ombestemme seg, ikke sant?

konkuransepilen

I forbindelse med utfordringen fra NIB, har jeg tittet på flere hundre bilder av ulike spisegrupper. Jeg har studert og fundert, hva liker jeg - hva liker jeg ikke. Sist, men ikke minst; hva savner jeg i spisegruppen vår – hva er det som gjør at jeg ikke er helt fornøyd? Jo, jeg savner det lune, det koselige, det feminine. Har et stort ønske om en slagbenk med herlige, romantiske puter. Vi bor jo i et hus fra 1953 med landlig beliggenhet og da passer det jo fint med litt landlige, nostalgiske møbler.

Vel, på mandag startet jeg aksjon “spisestue”. Jeg gikk rundt med tommestokken og foretok noen målinger. Trond som kjenner meg, så på meg og spurte “Ka du har planer om no”? “Hmmm?, Næ, ingenting” svarte jeg, med min mest uskyldig mine. Den bet han selvfølgelig ikke på….“Æ, kjænne dæ og når du ferr rundt med tommstokken, då har du nokka på gang”. Jeg fant ut at det var like greit å sleppe katta ut av sekken: “Jaaaaa, vet du, Trond…. eg har tenkt på nokke……”. Trenger vel ikke å utbrodere samtalen nærmere, men spisestuen vår er nå å finne på “finn.no”.

DSC04317

Huff, tro nå ikke at Trond ikke har noe han skulle sagt, men når det kommer til interiør blir det som oftest slik jeg vil ha det – tror det er flere som har det slik, eller?

Planen er klar og jeg tror, nei vet at det kommer til å bli skitlækkert. Ettersom vi skal ha nostalgiske møbler med sjel og sjarm, var det naturlig å tråle nettet for å se hva som er til salgs av brukte ting. Fant noen jeg likte, men de var østpå. Trond ga meg klar melding: “Æ kjøre ikke til Oslo for å hænt spisestue”.  Selv jeg vet når jeg ikke skal dra den berømmelige strikken mer…. Etter jobb på torsdag, var vi innom Fretex og der sto jammen bordet og ventet på oss; flaks! Bordet var egentlig det mest prekære i forhold til stilen vi skal ha, så nå når det er i boks er vi nesten i mål. Resten av spisegruppen kan vi faktisk kjøpe på Ikea.

Slagbenken “Ingolf” finnes av en eller annen uforklarlig grunn bare brunbeiset. Vi får ta jobben med å male - den blir lekker hvitmalt og med herlige, romantiske puter. Jeg har lånt bilde fra Ikea for å vise deg hvordan den ser ut

Slagbenk

Er litt usikker på stolene. Det står mellom to typer, nemlig disse

Ingolf stol  Stol Henriksdal

På den ene siden, blir det flott å ha stoler som matcher benken. På den annen side, er det lekkert med stoppede stoler. Sittekomforten er bra på begge to. Hjelp meg da – hvilken stol ville du valgt?

Vel, tilbake til bordet – her ser du det…

DSC04454

Flott, ikke sant? Jeg likte det ihvertfall. Bordet er 95 x 135 + tre innleggsplater a´45 cm.

Litt sparkling, pussing og maling – vips! så er bordet akkurat slik vi vil ha det. Litt forenklet da, men er du gift med Mr. Handyman, så er det nesten slik. Betingelsen fra Trond var klar: “Ska vi kjøp det shtøgge bordet, ska æ ha lakksprøyte te kompressoren”. Jeg svarte kjapt “Ja - då blir jo jobben mye lettere og gøyere”. Nå er et hjørne av kjelleren gjort om til sprøyterom… Å, hildrane du, kor eg gledar meg.

Ønsker deg en fin søndag

post signature

26 kommentarer:

Tovepia sa...

Æ ska si her går det unna;)
Bordet var skitlekkert, og jeg tror jeg vil ha stolene med stoff; det er jo et "mektig" bord som gjerne kan ha stoler med klær på;)

Gleder meg til å se det ferdig! Trond er en koselig kar, hils og si det;)
Klem fra meg;)

MajorogMeg sa...

hehe....for en herlig historie:)) Bordet var det vi på trøndersk kaller for Skjitlekkert:)) Ville helt klart valgt stolen med stopping:)
Dette gleder jeg meg til å se ferdig malt.
Klart Trond må ha kompressor!!!! PowerTools er viktig har jeg skjønt:)
Herlig..
Lykke til, stor klem fra meg:)

asbjørg sa...

Det er lov å ombestemme seg og det kommer helt sikkert til å bli skjitlækkert!!Går for den stoppa stolen jeg å!!
Kos dokk med jobben!

Beth sa...

Artig historie...:-)
Bordet kommer til å bli kjempefint i hvitt, solid og fint. Siden du velger en slagbenk som skal fylles opp med masse koselige puter, ville nok jeg valgt stolene som er makne. De kan du pynte med sitteputer med kappe. Putene kan du bytte ut og variere litt i farger etter som du ønsker. Og vil du ha helt trekk til stolene kan du også kjøpe til det. Kjøper du stolene med fast stopp, er du litt mer låst og når de blir stygge i trekkene er det litt mer jobb å få de pene igjen.

Lykke til med valget av stoler!

Klem Beth`s småting...

jannes hobbykrok sa...

Bordet er kjempelekkert!!!!Benken også,blir lekker i hvit!
Ingolf stolene har jeg hatt i tre år!kjøpte 8,har fortsatt fire,og de er utbyttbare nå...dårlig kvalitet!Pene å dse på,men selv med ekstra stålvinkler er de vaklete og skjøre!
De med stoff ser nydelige ut!
Gleder meg til den nye spisestua di eer bloggbar!Ønsker deg en riktig god søndag!
Klem,Janne

Lunalu sa...

Hi hi - du kan å tvinne rundt lillefingeren!!! Det bordet kommer til å bli lekkrt i hvitt!!! Ville helt klart gått for de stoppede stolene, da bordet er såpass solid!!!
Kjekt for Trond å få nytt leketøy også da...!!! smiler!
Gleder meg til å se ferdig resultat!
Klem fra Lunalu

Anonym sa...

Det er da lov å ombestemme seg,og prøve seg fram før man blir fornøyd.Så du er da ikke vinglete i det hele tatt.
Kjenner til det der når man skal fortelle gubben hvilken planer man har.Det er tydeligvis bare vi kvinnfolk som liker å pynte opp hjemme og kommer med nye ideer.Pussig!
Veldig spent å se resultatet:)
Det blir sikkert flott!

Lykke sa...

haha, ler godt* artig historie.
Ja, dette blir berre shitlekkert ;)

Litt av et kupp du har der.Lekkert og solid bord.
Jeg trur jeg ville gått for de stoppede stolene til en spisestue. og trekkene er sikkert vaskbare?(hvis du er redd for det) mens de andre blir litt mer "kjøkkenbord" feeling. skjønner?
Men fine er jo begge to.

Speilet fant jeg på Jysk av alle plasser. til hele 399,-
Løp og kjøp;)

Ha en finfin søndag
Klem fra meg

Kreoline sa...

Festlig å lese, det er jo lov å ombestemme seg. Det var fint det du hadde, blir nok fornøyde kjøpere til den spisestuen. Benken og bordet blir helt topp, tror jeg ville hatt en behagelig stor å stitte på, da blir det nok den med trekket over. Litt maling på benken gjør susen det, blir så lekkert. Min benk er kjøpt i en antikkbutikk i nabobyen. Ha en fin søndagskveld, klem fra Mona

Hespe sa...

Hoi, hoi, hoi - ja det må jeg si...! Dette tror jeg kommer til å bli dritlekkert. Jeg elsker disse slagbenkene, og skulle så gjerne ønske jeg hadde plass til en slik selv. Bordet er rålekkert, og hva stoler angår - fine begge, men min favoritt blir Ingolf.

Ha en finfin kommende uke!

Klem fra Hildegunn

Maja sa...

Ja visst er det lov å ombestemme seg ♥ Bordet blir lekkert det med benken og stoppede Henriksdal stoler, de synes jeg er best å sitte i, har de selv.
Gleder meg til å se resulatet!
Ha en fin uke ♥

Maja sa...

Har hatt mine i et halvt år nå og er kjempefornøyd. De er stødige og gode å sitte i. Har hvitt trekk på mine. Enda ikke vasket trekkene, det betyr ikke at vi ikke griser for det gjør vi og så elsker Lillepus å ligge oppå stolryggen på de stolene, jo jeg må nok hive de i maskinen snart ;)
Kan absolutt anbefale de stolene ;)
Klem ♥

liven sa...

Hihi....dette er vel typisk oss damer....menn synest som oftest det er greiest som det er!!!
Blir spennende å følge med nå da Jannicke :o)

ha en fin ny uke :o)

Synnøve sa...

Jeg tror det blir råfint.
Bordet var kjempefint, og enda finere blir det i hvitt.
Jeg likte begge stolene,så meg er det ikke noe hjelp av:))

Gleder meg til og se det ferdige resultatet.
Jeg har benk på kjøkkenet og det er trivelig.
Ha en fin dag

merethe sa...

Bordet du fikk tak i er nydelig og det blir ekstra fint hvitt. Jeg likte nok stolene som er lik slagbenken :) I allefall,lykke til med valget. Så får vi vel se når spisekroken er ferdig. Merethe

liven sa...

Hei igjen!!!
Jeg er gått tilbake til oljemaling på slike saker!! synest det er finest.....og mer holdbart!!
Dette er jo ting man tørker av ofte....
om du vil kan jeg sende deg en oversikt over loppisene....nå er det ikke noe jeg vet om før over påske da!!
Første helgen etter påske er det forresten Antikk og Samlermesse.....det er jo gode greier :o)

Tones landliv sa...

Bordet ditt var bare nydelig, så heldig du er! Greit med hjelpsomme menn ja, skal ikke så mye til for å "lure de med" heller ;)

salige lavendel sa...

Ja, visst er det vel lov å ombestemme seg. Det er kvinnens privilegium :) Likte bordet ditt kjempegodt, god fasong på det og det blir nok helt uimotståelig i hvitt!

Josefine sa...

Heisan..

Imponert over mannen du har funnet deg, en grepa kar må jeg si:)
Trøsten får være at nå blir det mer romantikk i spisestuen...hi.hi

Kjempefint bord med sjel du fant deg, lykke til med stolvalget. gleder meg til å se det ferdige resultatet! Klem fra meg

Nostalgia sa...

Jovisst er det lov å ombestemme seg :-). Bordet var kjempefint og det blir spennende å se når du blir ferdig med prosjektet. Tror jeg vill ha tatt stolene uten stopping,...tenker vask og skitne barnehender ;-)

Ønsker deg en fiin kveld !
Klem, Nostalgia

Helle : sa...

Det bliver spændende at se det færdige project.

Mariann Louise sa...

Heisan jeg har selv vært på slagbenkjakt, og fant heldigvis vår lille brukte, men den måtte jo også males:)
Ingol så vi på, ja, den er helt sikkert fin hvit, og da ville jeg gått for Ingolf stolene, de er jo koselige!

Det var mitt tips:)

Ha en fin tirsdag, klem fra Mariann og hundene:)

Ingrids Strikkeri sa...

Ja du er spikka galen jente;) he he..
Jeg synes jo den spisestuen du sendte inn bilde av var så flott jeg;)

Men når så er sagt så er jeg førstemann til å skjønne deg. Jeg er sikker på at det du får til kommer til å bli helt prima.

Min mening om stolene ! jo jeg hadde uten tvil tatt dem med polstring. Har nylig byttet ut selvpå kjøkkenet og angrer ikke en dag;)

Gleder meg vilt til å se bordmed tilbehør når dere er ferdig;)
Stor stor klem til den mest kreative interiørdama her inne;)

Solfrid sa...

Kommer til å savne den vi har vi nå , men det blir fint med den nye spisestuen ;)
Jeg kan egentlig ikke si hvilken stol som var best, fordi den med heldekke (hvis det er det heter :o) var ikke så god i ryggen men ganske god å sitte i, og den andre med pute kun der vi sitter (husker ikke hva det het :p) var ikke sååå god å sitte i men var ganske god i ryggen :p
Dette blir nok litt vanskelig ;)
Klem <3

Hanne sa...

Det der blir helt sikkert flott. Og det beste av alt er at mannen får nytt verktøy, og du får spisestue. Nytt verktøy kan gjøre underverker, har jeg også erfart.

Mona sa...

Begge stolene var veldig fin,men tror eg ville tatt stolene med stopping, for de e sikkert bedre sittekomfort i:)uansett hva du tar blir det helt sikkert kjmpefint:)klem