22. mar. 2010

Ride, ride ranke

Da vi flyttet ut av byen og til landet, fikk Solfrid oppfyllt et stort ønske; hun fikk begynne å ri. Hun har ridd én dag i uken siden slutten av august og hun stortrives! I helgen var det mulighet for å ta rideknapp. Det er en gradering der knapp 1 er lettest og knapp 5 er vanskeligst. Solfrid var påmeldt til knapp 1.

DSC04434 

En del av knapp 1 er stell av hest og å forberede hesten til riding. De skal også skritte med hesten. Solfrid besto knappen med glans. Hun hadde også lyst til å prøve seg på knapp 2 og jeg oppmuntret henne til å ta den. Full av selvtillit etter å ha klart knapp 1, bestemte hun seg for å gå for knapp 2.

Her er det litt vanskeligere stell, blant annet hovstell. Rytteren skal også beherske “ri lett” det vil si, at rytteren reiser seg opp og ned i salen mens hesten traver. Beklager om jeg forklarer dårlig, men jeg er ingen rytter…. bare en mor som står på sidelinjen.

DSC04451

Hoppa er en islandshest – hun heter Skør og den er så snill og god som den ser ut…

DSC04440 

Flinke Solfrid klarte også knapp 2 og var strålende fornøyd med seg selv og dagen. Gratulerer vennen, jeg er stolt av deg.

post signature

21 kommentarer:

MajorogMeg sa...

Mor på sidelinjen har jeg også vært i alle de år. Trine som nå er 24 startet med hest når hun var 10 er fortsatt still goining strong;) Jeg må innrømme jeg er livredd hester, men var med hver gang det det var øving, Hun red imot meg og jeg løp unna...hehe,,mamma jeg skal bare gi deg hanskene mine...og der la mora på sprang;) Unger og dyr er deilig, Trine har tatt opp hestegleden og rir 3 ganger i uka, herlig.
Egentlig burde jeg ha staret selv også, elsker jo dyr men som sagt er redd hester:) Men vaker er de, klem fra meg:))

Birgitta sa...

Hej! Vad duktig Solfrid är med hästen. Roligt att hon har hittat något hon tycker om.
Roligt att du tyckte om löparen som du vann. Du har tagit så fina bilder på den.
Jag har mycket att ta igen på bloggen nu efter 5 dagar på rymmen. Men jag har haft så skoj hos barn och barnbarn och med firande av en 18-åring. Och så har jag bott hos Lillskruttis 18 mån. Han är så go. Men nu ska jag hålla mej hemma ett tag och hoppas hinna ifatt i bloggvärlden.
Ha det så gott.
Kramis Birgitta

Pia Nelly sa...

Grattis til Solfrid=)!!! Så flink! Jeg er selv en "hestejente", men desverre ble den hobbyen lagt på hyllen for lenge siden! Synes du forklarer deg fint=).

Klemmer!

Kreoline sa...

Så koselige bilder, gratulerer til din datter fra meg, flink pike. Minner meg om min datter og hennes hestehobby for mange år siden. Koselige år, men selv liker jeg ikke hester, litt for store dyr. Klem.

Lottas Himmelrom sa...

Så gøy da:)Ønsker deg enfin uke...Mange klemmer fra meg til deg:)

Helle : sa...

Jeg har selv været hestegal, så jeg kan sagtens forstå dig. Hvor er det flot af din datter, og så klare to prøver på samme dag. Tillykke med hende Super godt.

Beth sa...

HURRA og GRATULERER til deg Solfrid, dette var kjempebra!
Hest er en sunn og fin hobby å ha.
Det å kunne lære seg til å ta ansvar for et dyr er utrolig bra!

Og gratulerer til mamma`n med den søte og flinke jenta si!

Klem Beth`s småting...

Stubbetufsa sa...

Jenta er flink med hest!
Vi hadde hest, men jeg fikk bare sitte en gang på ryggen til den. Det var en arbeidshest, må vite, ikke noe slags fritidshest, Gud forby...

Synnøve sa...

Så flink jenta di er. Jeg synes hester er fine dyr. Må klappe på de når jeg går forbi de når de er inngjerdet. Er ikke glad i og møte hester i fullfart når jeg går tur.

Tusen takk for at du trodde jeg skulle bli en av finalisten på nib.
Ha en fin dag.
Synnøve

Synnøve sa...

Så flink jenta di er. Jeg synes hester er fine dyr. Må klappe på de når jeg går forbi de når de er inngjerdet. Er ikke glad i og møte hester i fullfart når jeg går tur.

Tusen takk for at du trodde jeg skulle bli en av finalisten på nib.
Ha en fin dag.
Synnøve

Torilpia sa...

Gratulerer til Solfrid - dyktig jente. Mellomstejenta her har også tatt de to første rideknappene - men har hatt noen stygge fall og dermed fått litt mer respekt (les blitt mer redd)for hestene enn tidligere. Hun har også vært uheldig i valg av rideskole. Damen/jenta som driver er litt vel hard med pisken og har tydelige yndlinger på hvert parti. Vi er nå flere som har valgt å ta barna ut fra denne skolen. Håper hun finner en annen som fungerer bedre - siden hun er veldig opptatt av hester.

Blir spennende å se hvordan det nye spisebordet deres blir .. lekkert bord - blir sikkert nydelig i hvitt :o) Når det gjelder stoler - tror jeg kanskje jeg ville hatt polstrede stoler - men det er vel helst fordi jeg liker å sitte en stund når det er middag - og trestoler blir man litt klam i rumpa av .. :o) Hvis man da ikke har noen lekre puter på da .. Det er jo selvfølgelig et bra alternativ .. :o) Gleder meg til å se :o)

Veldig søt løper du vant også :o)

Ha en fortsatt flott tirsdag - klemmer!!

kate sa...

Herlige bilder av en glad jente på hest:) Så flink hun var som klarte begge knappene:)
I det siste har jeg tilbragt mye tid sammen med hester, da jeg er støttekontakt til ei dame som ofte vil dra til et ridesenter. Syns det er utrolig koselig med disse store dyrene, de fascinerer meg med sin ro og skjønnhet.
Ha ei fin uke,
klem:)

Ingrids Strikkeri sa...

hipp hurra for den hesteglade flinke jenta;) klem

kate sa...

Takk for at du tittet inn til meg:)
Diktet har jeg skrevet selv:) Er veldig glad i å skrive, så det har blitt endel dikt det siste året:)
Klem:)

Hanne sa...

Gratulerer. Så moro!

Solfrid sa...

Ja neste gang blir det jo 3-eren. Er nå en stund til men gleder meg :-D

Huset på øya sa...

Så gøy!!! Grattis til jenta di :0)

Takk for koselig hilsen inne hos meg da jeg var litt dårlig.

Fortsatt god uke til deg og dine!
klem Vibeke

Josefine sa...

Hei..

Så flink jente du har..
Kjekt med hest, men jammen en prestasjon å ta kontroll over et så stort dyr!

Ønkser deg og dine en flott påske!

klemmer fra meg

Huset på toppen sa...

Gratulerer til Solfrid, så flink hun er også kjekt å ha riding som hobby, her i huset er det kun fotball....:)
Innom deg for å ønske deg en fin påske, nyt dagene kos deg sammen med vfamilie og venner ♥!
Klem Linda

minishabby sa...

Har en liten drøm om at jeg får en datter jeg også som vil lære seg å i. Jeg gjorde det litt da jeg var tenåring, og det er jo bare helt herlig da. Gratulerer så mye med to kanpper til datteren.
Ha en flott helg og påske.
Klem fra meg!

Mona sa...

Å kor flink Solfrid e:)tenker hun e glad for at hun er begynt med riding,det e jo kjempesporty:)klem