10. sep. 2010

Du skal få en liten…

…. sniktitt av stuen vår. Tusen takk for all forståelse i stilendringen; dokkar e´skjønne! Jeg var kanskje ikke helt presis når jeg viste deg status i går. Ser det var litt misforståelse vedrørende hvilken farge vi skal ha på stuen, her er den; “Nepal”

DSC05990

Vi (ja, jeg også) er veldig fornøyd så langt. Det blir en overgang med så mørke vegger, men tror det blir lekkert. Malingen var nydelig – lett å male med og dekker godt.

Eg må fortelle deg nokke…. Ka tror du eg oppdaget når vi hadde malt to vegger med første strøket? Jo, då oppdaget eg at det var ulik struktur i tapetene. Mens fond-tapeten var helt slett, var de tre andre veggene tapetsert med en tapet som har litt struktur. Eg fikk kløe i øynene bare av å se på det.

Jeg kikket og grublet… kanskje jeg kom med et aldri så lite “hm…” Trond så på meg med en blanding av skepsis og mistro: “Ka e´det no?”spurte han med fem utropstegn bak. “Nei, eg bare tenkte…” “Slutt å tænk - mal!” Han avbrøt meg før jeg kom til poenget. Jeg er imidlertid ikke tapt bak en stol. Så jeg sa med den største selvfølgelighet at vi burde tapetsere veggen for å få samme struktur på veggene. Ja, siden vi først var så heldig at vi hadde tapeten liggende, mener jeg… Hadde selvfølgelig aldri kjøpt tapeten for å male over den, men siden vi har den… “Nei”, svarte han bestemt. “Jammen….” og så var det påán igjen med overtalelse. Jeg er pirkete, ingen tvil om det, men jeg hadde ikke blitt 100% fornøyd med malingen, når det var så forskjellig veggstruktur. Trond kjenner meg veldig godt etterhvert og ga seg ganske fort (jeg tror faktisk at han var enig med meg, men det ville han ikke innrømme…. samma for meg, han skal få den… hehe). Blomstertapeten er nå grunnet, malt, tapetsert og malt to strøk igjen, men er den bra.

I dag er det fredag og yndlingsprogrammene, Senkveld og Nytt på Nytt, starter igjen for høsten - de må vi få med oss. Hvor gjør vi det nå når stuen står på “håvve”? Jo, det gjør vi i TV-stuen. Det er stort sett bare Solfrid som bruker denne når hun har venninner på besøk. Har ommøblert der og nå ser det slik ut…

DSC05994 

Er ikke ferdig med TV-stuen – ikke blir den prioritert heller, men kanskje den blir gjort ferdig i løpet av de neste ukene. Har fått litt inspirasjon og pågangsvilje i det siste. For at jeg skulle kunne vise deg hvor helgekosen skal ivaretas, ryddet jeg akkurat så mye (les lite) jeg kunne.

Må vise deg noen artige keramikk-figurer jeg kjøpte i Haugesund for 5-6 år siden. Jeg synes de er så artige

DSC05996

De henger på denne hyllen

DSC05997 

Vil du se resten av TV-stuen, sier du? OK, men det er veldig rotete…

DSC06001 

Skal male noen hyller og få hengt opp lampen som ligger på gulvet. Det er litt å gripe fatt i, men det går fort når jeg bare får satt i gang. 

Ønsker deg en fin “fredda” og god helg.

PS!

Har laget en meningsmåling – du finner den over “følgere” til høyre i bloggen. Fint om du gidder å plotte inn data; takk. 

24 kommentarer:

Mira sa...

Mye jobb, men det kommer til å bli kjempefint!

ha ei fin helg! klem,

Synnøve sa...

Hehe,du er nøye ,men jeg skjønner deg veldig godt. Å så er det mye bedre og skifte tapet,når en først holder på med oppussing. Istedet for og gjøre det neste uke:))
Fargen ser fin ut.

Ha en fin fredagskveld.
Her blir det gullrekka og taco.
Klem Synnøve

Havfruen sa...

Jeg dåååner av Trond, hehe:) Der tror jeg jaggu Gubben min hadde satt ned foten:)) Han er snill han Trond..eller er det du som er så sta at han ikke gidder å prøve diskuterer, hehe, jeg ler her jeg sitter:) MEN en tinger sikkert, du har rett, strukturen må være lik!!
Fargen ser knall ut:)
TV-stua så kjempekoselig ut, likte figuren du har hengt på hylla.
Nyt nå kvelden i ro og mak..kos dere:)
Klem fra meg (som lo av Adolf-historien)

Beth sa...

WOW, i dag må jeg jammen si jeg beundrer Trond!!! Jammen er han snill og tålmodig også?
Men som du sier, ingen av dere hadde kanskje blitt fornøyd før det ble gjort ordentlig og da var det like godt å gå i gang med det samme...:-)
TV-stua deres er jo bare såå koselig da? For et skjønt rom å pynte? Ja, det går da godt ann å kose seg her i kveld og morgen kveld og kvelden deretter...

Ha en fin lørdagskveld og jeg tror jammen du må gi Trond en klem fra meg i dag jeg! :-)

Lappeline ♥ sa...

mye kjekt på går hos deg.spennende å se når det er ferdig.Lykke til
Ha en fin fredag
Klem

Havfruen sa...

Hei igjen..glemte og avgi stemme, herved gjort! Men hvor får du tak i denne? HAr lett på blogger...
Klemmings:)

Tovepia sa...

Trond får min sympati, enten du liker det eller ikke:D...men han er jo trønder, så han tåler vel ei kule;)
Det blir jo lekkert, liker fargen kjempegodt!!
Kos deg i helga, og la Trond slappe av litt...bittelitt:D:D
Klemmer fra meg;)

Jannickes Hjemmekos. sa...

Synes det er helt greit at Trond får sympati av dere, for jeg har sympati med han selv. Jeg bare vet hvordan det hadde blitt og like greit å ordne det før vi hadde kommet for langt. Men han tåler en trøkk, det er sikkert.

Bente's sa...

jøss - for et pågangsmot og handlekraft du C",)
E så kjekt å se litt variasjon til helt hvite vegger (selv om det også er kjempelekkert og delikat..)
Ordentlig hjemmekoselig og personlig Jannicke!
kos dere masse i helgen
klem Bente

Kreoline sa...

Kjenner meg igjen i beskrivelsen, hihi. Nydelig farge, og jeg forstår så godt at du ble lei blomstene, det er mange år siden jeg ga opp tapeter, blir alltid fort lei. Ha en fin helg, kos deg, klem fra Mona.

liven sa...

Ser ut som en flott farge Jannicke....og pirkete ja....hihi

og boken du leser...er den god??

ha en fin helg....og kos deg med malingen!!

Birgitta sa...

Det blir riktigt fint hos dej.
Önskar dej en skön helg.
Kram Birgitta

Anonym sa...

Så fint det blir hos deg.
Ønsker deg en kjempefin helg og kos dere med malingen.
Klem fra Mio

Blomsterpiken sa...

Jeg må berømme deg for at orket å fikse den siste veggen. Jeg hadde sikkert lukket øynene og klesjet maling må den veggen også - uten å bry meg med at teksturen ikke matsjet de andre veggene. Likte forresten fargen!

Du har det kjempefint - og rotete? Da får du ta deg en tur til Blomsterpikens hjem, så skal du jammen meg få se hva ROT egentlig er!
:-)

Blomsterklem

Hespe sa...

Hei på deg!
Det gjør seg med forrandring innimellom, og fargen dere har valgt, synes jeg ser veldig flott ut! Har en del maleprosjekter jeg må se å komme igang med jeg også, men har liksom ikke helt kommet igang etter ferien - men, snart - håper jeg ;o)

Ønsker deg en flott helg!

Klem fra Hildegunn

Ann sa...

Første gangen jeg er i bloggen din.. for en kosli blogg du har.. Jeg legger meg til som følger her hoss deg. Her kommer jeg nok tilbake på besøk ja.. Ha en fin høstdag...

Laila -Karin sa...

Det blir sikker flott når dere er ferdige.
Takk for alle koselege kommentarer fra deg.
Ha en fin helg.
Klem

Tofo sa...

Hihi, vi gikk på tur ned til kaien...men turde heller ikke gi oss til kjenne;)
Vi hadde besøk hele søndagen, så kan skylde litt på det, hihi;)

Vi sees ved en annen anledning!

Det blir fint hos dere!

Gammel stil sa...

For en nydelig blogg!! :):)

Randi's Tanker sa...

Mye styr når arbeidet står på, men blir nok flott.

Disse keramikkfigurene likte jeg godt! Spesielle.

Lykke til videre med arbeidet og fortsatt god helg!

lavendel mio sa...

Her dumpet jeg borti en nydelig blogg gitt!!
Har rullet meg nedover og nytt alle de fine innleggene dine:)
Kommer garantert tilbake:)
Ha en nydelig kveld, Hanne

Gammel stil sa...

Tusen takk for koselig hilsen!!:) Vi bare lurer, la vi oss til som følgere i sted?:) Kan ikke se oss..:)

Tusen takk for tips! Vi skal sjekke nå:)

Klem:)

Som mine dager er sa...

Heia.

Tullsa stolene er så utrolig anvendelige. De er akkurat passe stor, dominerer ikke i stua og tar heller ikke stor plass. Selv kan jeg sitte lenge i disse stolene når jeg har en god pute i korsryggen. Min mann er ganske robust og stor, men han også trives å sitte i dem.

Prøv dere fram. Det er mitt eneste råd. Det som fungerer 100% hos noen trenger ikke gjøre det hos andre. Så finn DIN stol på Ikea.

Lykke til min venn.

Klem Marit

Marit Johanne sa...

Jeg må jo si at du har en tålmodig og snill mann :) Men skjønner godt at du ville ha samme struktur på alle veggene. Og så deilig å se litt rot også hos dere med de fine interiørbloggene, trodde dere alltid hadde det ryddig :)