24. nov. 2010

Lommetøfler med etui

Først og fremst; tusen hjertelig takk for gode og trøstende ord etter mitt forrige innlegg – dokkar e´skjønne! Mange av dere nevnte diktet om Regnbuebroen og det var trøstende ord. Vi har nettopp sett “Brødrene Løvehjerte” på nytt. Filmen handler om to brødre som dør og møtes i Nangijala. Mange likhetsstrekk mellom Astrid Lindgrens “Nangijala” og “Regnbuebroen”

Det finnes en bro mellom himmel og jord. På vår side av broen finnes et herlig sted med fjell og daler og deilige enger med grønt og saftig gress. I dette vesle, vakre landet, er det alltid solskinn og deilig vær, friskt vann og vakre blomster i alle regnbuens farger.

Når et elsket dyr dør, kommer det til dette stedet. Syke og skadede dyr blir helet og friske igjen. Gamle og svake dyr blir unge igjen. Alle dyra er venner og leker sammen. Alt er bare fryd og gammen, med unntak av én ting, de savner sin spesielle venn fra livet på jorda.

Så en dag er det ett av dyra som stopper opp i leken og lytter og ser inn i evigheten. Lyset er tent i de klare øynene, nesebora vibrerer og kroppen skjelver i glede. Plutselig løper han fra resten av dyra, flyr over de saftige engene, raskere og raskere. Du har blitt oppdaget! Når du og din spesielle venn møtes igjen, tar du ditt elskede kjæledyr i armene og klemmer ham inntil deg. Ditt ansikt blir kysset og slikket igjen og igjen og enda en gang får du se inn i din kjære venns trofaste blikk. Lang har adskillelsen vært i ditt liv, men minnet om din kjære venn har du båret i hjertet hele tiden. Så går dere sammen over Regnbuebroen for aldri mer å skilles.

Så til innleggets kjerne; lommetøfler! Jeg har brukt oppskriften til gavmilde Ingrid og den er super. Rask å strikke og herlig på foten. Jeg har valgt å strikke dem i Iglo Soft (Trysil Garn) fra Europris. Strikker på pinne nr 7, så det går rasende fort. Det går i underkant av to nøster til ett par.

DSC06496

DSC06498

Jeg tenkte det var greit å ha etui til tøflene, for det er sikkert mange som bærer dem med seg i vesken. Sydde et helt enkelt lomme-tøffel-etui.

DSC06504

Nå er det ikke mange dagene igjen til første julemesse; gleder meg!

Ønsker deg en fortsatt fin uke.

13 kommentarer:

asbjørg sa...

Kjempefine lommetøfler,og ekstra flott var det med etuiet!
Ha en fin kveld!

Turid sa...

Disse var søte! Lurt med etui også:)
Jeg har strikket en del av en annen variant av lommetøfler, men tror jeg vi prøve disse nå;)

Klem Turid;)

merethe sa...

Dette var en idè. Jeg tenkte at det kanskje var lurt å ha en liten kurv med ullsokker eller tøfler for den saks skyld ute på hobbyhuset. Regner med å få besøk av venninner og døtre. Er så koselig å sette seg sammen og pusle med ting.

Anonym sa...

Kjempefine lommetøfler og så smart med etui til.
Ønsker deg en fin onsdagskveld.
Klem Mio

Havfruen sa...

Knall:) Du er flink...

Men jeg har ikke sett innlegget om Zetha...så nå er det min tur til å grine...det er så trist dette...og det du har kopiert inn fra hunden.no, kan ikke si meg mere enig.
Zetha har hatt et godt langt liv, 12 år som hund er et langt liv. Små hunder blir ofte så gamle...værre med de store...huff.

Livet går videre, kos deg med de du har rundt deg og grin deg ferdig!!
Varm klem fra meg:)

liven sa...

Hei Jannicke!!
Kjempeskjønne tøfler...du er så flink at!!

Lykke til på messen...enda en gang!

ha en fin kveld :o)

Synnøve sa...

Hei jannicke.
Så utrolig vondt og lese at dere har mistet hunden deres.
Jeg vet hvordan dere har det.Jeg tror jeg gråt i flere månder etter at hunden våres døde. Han var min beste turvenn. Hundene blir som et familemedlem,som bestandig er der for deg.

Kjempefine tøffler du har laget.
Klem Synnøve

Synnøve sa...

Hei jannicke.
Så utrolig vondt og lese at dere har mistet hunden deres.
Jeg vet hvordan dere har det.Jeg tror jeg gråt i flere månder etter at hunden våres døde. Han var min beste turvenn. Hundene blir som et familemedlem,som bestandig er der for deg.

Kjempefine tøffler du har laget.
Klem Synnøve

Sommertid sa...

ja nå er det ikke lenge igjen til julemessa, skal bli gøy det.
Og disse lommetøflene var helt i min farge..lurer på om jeg skal lage noe slike..men det må bli på nyåret..har fullt opp med div. prosjekter som er på pinnene.
Ha en fin kveld videre :)

Mitt hvite hus sa...

Kjempeflotte tøfler...jammen trenger man noe varmt på bena om dagen... godt å putte føttene i disse når man skal kose seg..:

klemmer 0))

hobbystua sa...

Heisann:) Det du skriver går rett til hjertet,og det må bare oppleves å miste sin mest trofaste venn gjennom mange år.Så jeg hvet hvordan du har det nå,,,men er lov å være lei seg og ikke bare vise et falskt smil.
Men ser du har strikket flotte tøfler også,og smart med trekket du har sydd. Er enig at Ingrid er en raus og flott dame.
Stor klem fra Marianne:)))

Lavina sa...

Flotte tøfler du har laget! Lykke til med julemessa og det går nok kjempebra!

Ingrids Strikkeri sa...

Vakkert skrevet Jannicke og godt at sorgen bleker, og at vi bærer minnene med oss;)
Genialt flott med etui til lommetøflene;)
Jeg digger når det viderutvikles idêer på denne måten;) en hærlig helg til dere fra meg ønskes;) klem