20. juli 2009

Vet du hvilken rose dette er?

Tiden for å skifte kledning og deretter bygge terrasse, nærmer seg med stormskritt – vi må derfor flytte en rosebusk som står i hagen. Jeg har selvfølgelig lyst til å flytte den til et sted i hagen, der den vil trives og glede oss med vakre roser. Jeg har overhodet ikke grønne fingre, jeg er vel heller grønn når det gjelder hage… Aner ikke om det er en klatrerose, eller buskrose. Den har ganske lange stilker med blomster. Bladverket er, som du ser på nederste bilde; mørkegrønt. Om du tror du vet hvilken rose dette er, eller kanskje vet om noen som kan vite det, blir jeg veldig glad for svar.

 

DSC03018

 

DSC03017

 

DSC03022

 

Jepp, det var det hele… ha en fin kveld – klem fra Jannicke

10 kommentarer:

Lotta sa...

Hei hei!
Takk for gratulasjon hos meg:) De lampene i forrige innlegg ble bare helt utrolig flotte..nesten så du skulle beg å selge slike..hihi..Griselekkre ja:)
Jeg er desv grønn når det gjelder hage og alt som har m det å gjøre..men om 40 dager...da blir det hage på meg au:) Klem til deg:)
Ha en deilig tirsdag...

Anonym sa...

God morgen!
Jeg kan desverre ikke hjelpe deg. Prøver febrilsk å få litt grønne fingre jeg også, men da må jeg nok heller ta på meg noen grønne hagehansker;)
Håper du finner ut av det. Ha en flott dag.
Klem Elin!

Lotta sa...

Hei igjen..Joda jeg fikk fargetips av deg..men under innlegget ang skole.. ;) Tusen takk... Får prøve å komme igang med prosjektet snart... er litt treig.. hehe
Klem klem

Havfruen sa...

Skjønner godt du vil berge denne, for den var nydelig. Men hva den heter? Aner ikke men det ser ut som en buskrose. Hvis du flytter den må du gi den masse vann og gjødning den første tiden. Ta med mest mulig jord.
Spennende tider fortsatt hos dere da. Blir deilig med ny terasse:)
Kos deg og klem fra meg:)

Marit Johanne sa...

Det var en vakker rose så håper du får den til. Jeg tok knekken på svigerfars roser etter hvert da vi overtok huset her for snart 30 år siden, så jeg tør ikke gi deg noen råd :D

liven sa...

En nydelig rose men vet ikke hvilken det er!!
Mine klematiser er litt skrantete i år også....men det er jo bare til å ikke gi opp!!
du sier du er grønn........men man lærer etter hvert!! Det gjør du også...bare sug til deg!!!

ha en fortsatt fin sommer:o)

Ingun sa...

Er den rød? Bladene ligner på Nina Weibull. Men vanskelig å si- Lettere med en åpen blomst....

Solfrid sa...

Veldig fine bilder du tar :-) Jeg har heller ingen anelse om hvilken blomst det er men det ser ut som en Torne,, men det er jo meg ;-)

Du får prøve og finne det ut.
Klem Solfrid

Jannickes Hjemmekos sa...

He he, ja det er kanskje en Torne-Rose - du er god du, Solfrid-vennen. Klem fra mamma

ninabakke sa...

Flotte bilder :)

Bli gjerne med på fotoverden

Mvh NIna
www.fotoverden.blogspot.com